FEAD - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 kwie 2015, 13:40

Witam serdecznie, mam pytanie : czy z uwagi na to, ze w danej gminie brak jest organizacji, która realizowałaby program FEAD, wójt tej gminy może powierzyć ośrodkowi rolę OPL i wskazać koordynatora np. pracownika socjalnego Ośrodka?
xxy

Napisano: 23 kwie 2015, 14:23

socja

Napisano: 23 kwie 2015, 14:48

własnie mam tez problem bo do tej pory były umowy np ze stowarzyszeniem tzn takie porozumienie ze stowarzyszenia nas upwoaznia jako ops i ops odbierał żywnosc z banku zywnosci u nas w ops rozdawalismy te zywnosc my wiemy anjlepij komu przysługuje przyszedł kto do nas i od razu wzial sobie zywnosc
Gość

Napisano: 23 kwie 2015, 15:03

i żle robiliście bo OPS wydaje skierowania i wten sposób określa czy ktoś kwalifikuje się do otrzymania pomocy. A gdzie tą żywność przechowywaliście bo program określa wymogi co do tego ? Generalnie pomoc społeczna nie ma wpisane dystrybucji żywności w zakres obowiązków
socja

Napisano: 23 kwie 2015, 15:24

mamy takie pomieszczenie chłodne wiec z przechowaniem nie było problemu
Gość

Napisano: 23 kwie 2015, 17:16

a spełnia warunki metrażowe, jest zaakceptowane przez sanepid do przechowywania żywności? więcej pytań nie mam
socja

Napisano: 24 kwie 2015, 8:28

ja dalej proszę o odpowiedź czy ośrodek może zajmować się dystrybucją żywności z FEAD-u, czy może pełnić rolę organizacji OPL ?
xxy

Napisano: 24 kwie 2015, 11:57

Jeżeli nie ma innych problemów nie obchodzi go prawo to oczywiśćie może czyli jak głupi pracownicy ops to się sami o to proszą łamiąc przepisy prawa powszechnie obowiazującego , ale co tam pracownik socjalny zawsze stal z boku jak rozum dawali
Ps. czy może? może ale nie powinien i nie wolno
wezir

Napisano: 24 kwie 2015, 12:00

Wytyczne są jasne jaka jest rola i zadania ops!NIE MOŻE!a jezeli się pcha to jego sprawa,można płacić zasilki stałe po
1 tys zł i też swiat sie nie zawli,wszystko w imię wyższych celów.
oko123

Napisano: 24 kwie 2015, 12:25

do xxy , ty nie oczekujesz odpowiedzi czy ops może być OPL czyli to robić bo dobrze wiesz że nie może, ale ty chcesz sie upewnić że takich jak to kilku się znajdzie. Wobec tego propozycja prosta zwołaj grupę ludzi takich jak ty i rób wszystko inczej niż pozostali, ale potem nie narzekaj i miej pretensje tylko do siebie, do siebie, i nie mów że mpips nie jest za nami bo jeżeli w tym przypadki jest to ty i tak sobie dokładasz problemów i oby cie kiedyś ktoś nie rozliczył,a nawet ci tego po koleżeńsku życzę
erka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem