fundusz alimentacyjny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 19 sie 2024, 14:26

Pani ma dwoje dzieci, każde z innym mężczyzną. Na oboje dzieci ma zasądzone alimenty. Złożyła wniosek na FA na dwoje dzieci. Pani mieszka z Panem ojcem jednego dziecka więc go w składnie rodziny we wniosku gdzie nie jest ojcem nie podajemy ale czy ja bym mogła go podać do składu rodziny w drugim wniosku bo ten Pan nie jest ojcem dla tego drugiego dziecka?
Karolina914
Stażysta
Od: 14 maja 2024, 12:25
Zajmuję się: Zajmuję się Funduszem alimentacyjnym i świadczeniami

Napisano: 19 sie 2024, 15:18

to wychowuje z tym ojcem dziecka czy nie wychowuje wspólnie to jedno dziecko ???
definicja rodziny mówi o m.in. rodzicach osoby uprawnionej ale mówi też że do rodziny nie wlicza się rodzica osoby uprawnionej zobowiązanego tytułem wykonawczym ...,
dlatego kluczowym dla mnie jest oświadczenie Pani czy wspólnie wychowuje to dziecko z tym ojcem czy nie.
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2024, 10:53

Pani poinformowała, że Pan tylko u niej mieszka bo był bezdomny a jej było go szkoda więc przyjęła go do domu. Nie wiem jak to rozwiązać bo w sumie we wniosku dotyczącym jego dziecka nie będzie występować w składzie rodziny ale czy mogę go wpisać we wniosku do składu rodziny, który nie dotyczy jego dziecka ?
Karolina914
Stażysta
Od: 14 maja 2024, 12:25
Zajmuję się: Zajmuję się Funduszem alimentacyjnym i świadczeniami

Napisano: 21 sie 2024, 9:36

Karolina914 pisze:
20 sie 2024, 10:53
Pani poinformowała, że Pan tylko u niej mieszka bo był bezdomny a jej było go szkoda więc przyjęła go do domu. Nie wiem jak to rozwiązać bo w sumie we wniosku dotyczącym jego dziecka nie będzie występować w składzie rodziny ale czy mogę go wpisać we wniosku do składu rodziny, który nie dotyczy jego dziecka ?

Ja bym go w ogóle nie wpisywała do składu rodziny jak ma zasądzone od niego alimenty. Bo, gdyby się wywiązywał z opieki, to by o nie poszła. Ale niech wypowie może jeszcze ktoś inny ;)
Lucyna123!
Stażysta
Od: 27 sty 2023, 11:44
Zajmuję się: ŚR, FA

Napisano: 21 sie 2024, 9:52

Lucyna123! pisze:
21 sie 2024, 9:36
Karolina914 pisze:
20 sie 2024, 10:53

Ja bym go w ogóle nie wpisywała do składu rodziny jak ma zasądzone od niego alimenty. Bo, gdyby się wywiązywał z opieki, to by o nie poszła. Ale niech wypowie może jeszcze ktoś inny ;)
też tak myślę
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x