katarzyna ja czytam ustawę a tam jest napisane
art. 20 ust. 4. W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia z funduszu alimentacyjnego na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami do dnia 31 sierpnia, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 31 października.
ust. 5 W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami w okresie od dnia 1 września do dnia 31 października, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 30 listopada.
do swiadczeń rodzinny kryterium ma byc nie zmienione mimo tego ze w tym roku wypadła weryfikacja a do funduszu tym bardziej zwarzywszy że ustawa weszła w życie w tamtym roku
nowa-weryfikacja wcale nie wypadła w tym roku,bo kryterium nie jest podnoszone od 2004r.a powinno być co trzy lata i to jest nawet nie zgodne z konstytucją.Poczekaj jeszcze trochę jak sie zrobi gorąco w Warszawie!!!!!!!!
Ja pisałam o kryterium które do końca jeszcze nie jest pewne a ty wyskoczylas z weryfikacją!!!!!!!!!!!a jakie ma znaczenie gdzie ja pracuje???Jak wiekszośc z was nie zna sie na swojej pracy!!!!!!!!!
bo wg ustawy o świadczeniach rodzinnych kryterium jest weryfikowane co 3 lata a nie co 3 lata podnoszone
tyle w temacie
poza tym pytanie dotyczyło składania wniosków i masz powyżej zacytowany przepis który mówi o tym co wcześniej napisałam
zdecydowanie nie pracujesz w świadczeniach - żadnych