funduszalimentacyjny
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: funduszalimentacyjny
od 01.08.
Bardzo ciekawe,bo dopiero do 15 sierpnia rzad ma podjąć decyzje o kryterium dochodowym do zasiłków itp.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
katarzyna pytanie dotyczy funduszu a tu żadnej zmiany nie będzie
Prawdopodobnie kryterium ma byc zmienione równiez do funduszu.Poczytaj Gazete Prawną-nowa.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
katarzyna ja czytam ustawę a tam jest napisane
art. 20 ust. 4. W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia z funduszu alimentacyjnego na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami do dnia 31 sierpnia, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 31 października.
ust. 5 W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami w okresie od dnia 1 września do dnia 31 października, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 30 listopada.
do swiadczeń rodzinny kryterium ma byc nie zmienione mimo tego ze w tym roku wypadła weryfikacja a do funduszu tym bardziej zwarzywszy że ustawa weszła w życie w tamtym roku
art. 20 ust. 4. W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia z funduszu alimentacyjnego na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami do dnia 31 sierpnia, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 31 października.
ust. 5 W przypadku gdy osoba ubiegająca się o świadczenia na nowy okres świadczeniowy złoży wniosek wraz z dokumentami w okresie od dnia 1 września do dnia 31 października, ustalenie prawa do świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz wypłata świadczeń przysługujących za miesiąc październik następuje do dnia 30 listopada.
do swiadczeń rodzinny kryterium ma byc nie zmienione mimo tego ze w tym roku wypadła weryfikacja a do funduszu tym bardziej zwarzywszy że ustawa weszła w życie w tamtym roku
nowa-weryfikacja wcale nie wypadła w tym roku,bo kryterium nie jest podnoszone od 2004r.a powinno być co trzy lata i to jest nawet nie zgodne z konstytucją.Poczekaj jeszcze trochę jak sie zrobi gorąco w Warszawie!!!!!!!!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to że nie jest podnoszone nie znaczy ze nie jest weryfikowane katarzyno. ty chyba nie pracujesz ani w świadczeniach ani w funduszu co?
Ja pisałam o kryterium które do końca jeszcze nie jest pewne a ty wyskoczylas z weryfikacją!!!!!!!!!!!a jakie ma znaczenie gdzie ja pracuje???Jak wiekszośc z was nie zna sie na swojej pracy!!!!!!!!!
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
bo wg ustawy o świadczeniach rodzinnych kryterium jest weryfikowane co 3 lata a nie co 3 lata podnoszone
tyle w temacie
poza tym pytanie dotyczyło składania wniosków i masz powyżej zacytowany przepis który mówi o tym co wcześniej napisałam
zdecydowanie nie pracujesz w świadczeniach - żadnych
tyle w temacie
poza tym pytanie dotyczyło składania wniosków i masz powyżej zacytowany przepis który mówi o tym co wcześniej napisałam
zdecydowanie nie pracujesz w świadczeniach - żadnych
Oprócz funduszalimentacyjny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłuznicy zaliczkowi w Infomonitorze
PILNE
Rozliczenie ZA
pilne!!!:)
SĄ PODSTAWY DO UMORZENIA
co robić???
beskuteczność egz w nowym okresie zasiłkowym
wypłata zaliczki w 2009 r?
rozliczenie zaliczki za wrzesień 2009
nienależna zaliczka który art.
Pomoc finansowa dla zdolnej młodzieży
umorzenie zaliczki alimentacyjnej