FV dostarczone na niepełną kwotę - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 cze 2023, 11:58

Witajcie,
Pani dostarczyła mi rachunki i FV na połowę przyznanej kwoty. Wypłaciłam jej tyle, ile przyniosła. Czy powinnam coś zrobić z decyzją, skoro nie uzbierała na przyznaną sumę? Czy może wystarczy samo oświadczenie, że dostarcza FV na kwotę xxx zł i na więcej nie dostarczy?
paulina_SR
Praktykant
Od: 04 paź 2022, 12:34
Zajmuję się: DM/KDR/ST/DO/DW

Napisano: 03 lip 2023, 13:15

paulina_SR pisze:
27 cze 2023, 11:58
Witajcie,
Pani dostarczyła mi rachunki i FV na połowę przyznanej kwoty. Wypłaciłam jej tyle, ile przyniosła. Czy powinnam coś zrobić z decyzją, skoro nie uzbierała na przyznaną sumę? Czy może wystarczy samo oświadczenie, że dostarcza FV na kwotę xxx zł i na więcej nie dostarczy?
ja w decyzji przyznającej piszę: Stypendium szkolne będzie wypłacone po przedłożeniu do dnia ..... przez wnioskodawcę oryginalnych rachunków lub faktur potwierdzających dokonanie zakupu. Stypendium w tej formie wypłacane jest do wysokości kwot, na które wystawiono rachunki lub faktury, nie więcej jednak, niż kwota przyznanego stypendium szkolnego. Nierozliczona kwota w/w świadczenia wygasa.
magda9009
Stażysta
Od: 23 sty 2017, 8:45
Zajmuję się: ŚR/FA/500+/KDR

Napisano: 13 lis 2023, 15:26

a dzielicie wtedy kwotę fv proporcjonalnie na dzieci. czy nie ma znaczenia, że np jedno dostanie całość z decyzji a drugie np. połowe?
marchewkowepole
Stażysta
Od: 22 sty 2021, 14:37
Zajmuję się: ŚR,ŚW, DO, DW, ZCP

Napisano: 28 lis 2023, 10:38

Czy jeżeli nie mam takiego zapisu w decyzji o przedłożeniu faktur i wypłacie to czy mogę nie wypłacić stypendium w formie rzeczowej? mam w decyzji rozbite świadczenie na pomoc pieniężną i pomoc rzeczową. Czy mogę wypłacić pomoc tylko pieniężną? Proszę o pomoc.
madziulaa
Stażysta
Od: 28 mar 2022, 22:32
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x