Monaa pisze: ↑27 lut 2023, 11:31Witam do domku jednorodzinnego jest podłączony gaz z sieci. Wiem, że opłaty za gaz nie uwzględniamy. Pytanie brzmi jak mam liczyć ryczałt? Ogrzewanie z gazu, podrzewanie wody z bojlera. Czego dotyczy pkt 7 wyposażenie w gaz przewodowy? Gaz z sieci czy gaz z butli( podłączenie do kuchenki). Są rózne interpretacje. Pomoże ktoś?
a w życiu !gaz z sieci do ryczałtu
art. 6 ust. 7. Jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony w instalację doprowadzającą energię cieplną do celów ogrzewania, w instalację ciepłej wody lub gazu przewodowego z zewnętrznego źródła znajdującego się poza lokalem mieszkalnym, osobie uprawnionej do dodatku mieszkaniowego przyznaje się ryczałt na zakup opału stanowiący część dodatku mieszkaniowego.Witam do domku jednorodzinnego jest podłączony gaz z sieci. Wiem, że opłaty za gaz nie uwzględniamy. Pytanie brzmi jak mam liczyć ryczałt? Ogrzewanie z gazu, podrzewanie wody z bojlera. Czego dotyczy pkt 7 wyposażenie w gaz przewodowy? Gaz z sieci czy gaz z butli( podłączenie do kuchenki). Są rózne interpretacje.
to w takim razie po co są te szkolenia jak tłumaczą na nich inaczej jak Ty piszeszbrodafix pisze: ↑02 mar 2023, 8:56art. 6 ust. 7. Jeżeli lokal mieszkalny nie jest wyposażony w instalację doprowadzającą energię cieplną do celów ogrzewania, w instalację ciepłej wody lub gazu przewodowego z zewnętrznego źródła znajdującego się poza lokalem mieszkalnym, osobie uprawnionej do dodatku mieszkaniowego przyznaje się ryczałt na zakup opału stanowiący część dodatku mieszkaniowego.Witam do domku jednorodzinnego jest podłączony gaz z sieci. Wiem, że opłaty za gaz nie uwzględniamy. Pytanie brzmi jak mam liczyć ryczałt? Ogrzewanie z gazu, podrzewanie wody z bojlera. Czego dotyczy pkt 7 wyposażenie w gaz przewodowy? Gaz z sieci czy gaz z butli( podłączenie do kuchenki). Są rózne interpretacje.
centralne ogrzewanie: brak , ponieważ brak instalacji z ciepłowni [liczysz ryczałt]
CCW : brak [liczysz ryczałt]
instalacja gazu przewodowego: jest [nie liczysz ryczałtu]
czyli jak ?to w takim razie po co są te szkolenia jak tłumaczą na nich inaczej jak Ty piszesz
na ostatnim szkoleniu był poruszany ten problem ,
tak, zgoda jeżeli gaz z sieci miejskiej jest wykorzystywany do ogrzewania to masz racjęi wytłumaczono że przy ogrzewaniu gazem takim co podłącza się w domu butle do instalacji przewodowej celem ogrzania domu/ mieszkania to liczymy ryczałt ,
natomiast przy gazie sieciowym nie liczymy