Ale jest napisane o obowiązku alimentacyjnym .adaw pisze:ze zasiłek dla opiekuna przysługuje tylko na osobę dorosłą...
osoba jak jest nieletnia to się łapie na ŚPadaw pisze:ze zasiłek dla opiekuna przysługuje tylko na osobę dorosłą...
no zalezy kto sie opiekuje taka nieletnia niepelnosprawna?:) jesli rodzice pracuja a z zatrudnienia zrezygnowala babcia, to babcia nie dostanie SP ale SZOewalu pisze:osoba jak jest nieletnia to się łapie na ŚPadaw pisze:ze zasiłek dla opiekuna przysługuje tylko na osobę dorosłą...
faktkb pisze:no zalezy kto sie opiekuje taka nieletnia niepelnosprawna?:) jesli rodzice pracuja a z zatrudnienia zrezygnowala babcia, to babcia nie dostanie SP ale SZOewalu pisze:osoba jak jest nieletnia to się łapie na ŚPadaw pisze:ze zasiłek dla opiekuna przysługuje tylko na osobę dorosłą...
ja niczego takiego w ustawie o zdo nie wyczytalam:) jesli wasi rolnicy zaprzestali prowadzenia dzialanosci gopodarczej, czyli w okresie od lipca 2013 do teraz nie zajmuja sie w zaden sposob gospodarstwem - to moim zdaniem, jelsi im decyzje na SP wygasly z mocy prawa moga teraz ubiegac sie o zdo nawet jesli opiekuja sie dzieckiem(zeby dostac wyrownanie) i moga zlozyc wniosek o SP na biezaco...chyba ze tej roliczej dzialalnosci nie zaprzestali - wtedy nie bedzie im przyslugiwac ani zdo ani SPadaw pisze:u nas odmawiano rolnikom prawa do ŚP od lipca 2013r. (nie moja decyzja)
i teraz nie wiadomo co z nimi zrobić, dowiedziałam się że w ustawie o opiekunach jest zapis że zdo należy się tylko dorosłym