gdzie można edytować wprowadzony wniosek - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 sie 2014, 9:57

Wprowadzając mój pierwszy wniosek do programu chyba źle zaznaczyłam termin ważności karty bo jeśli dziecko kończy 18 lat np. 6-05 to kartę ma do 05-05 prawda? Gdzie mogę to zmienić ?
robina

Napisano: 22 sie 2014, 9:59

Termin ważności karty automatycznie się zaznacza, nie trzeba samemu.
Kdr001

Napisano: 22 sie 2014, 10:01

Tak wiem :) i już znalazłam gdzie edytuje się termin karty ale ja mam dzieci w rodzinie zastępczej i tutaj program sam mi nie zaznaczył an na postanowieniu sądu nie ma terminu do kiedy dzieci będa pod jej opieką. To w takim przypadku dac do 18 r zycia karte ???
robina

Napisano: 22 sie 2014, 10:03

Nie zmieniaj tego!!! Data ważności karty kończy się na dzień poprzedzający dzień urodzin dziecka...krótko mówiąc zawsze dzień wcześniej niż data urodzin i tyle w tym temacie!!
Mario123

Napisano: 22 sie 2014, 10:09

Mario123 pisze:Nie zmieniaj tego!!! Data ważności karty kończy się na dzień poprzedzający dzień urodzin dziecka...krótko mówiąc zawsze dzień wcześniej niż data urodzin i tyle w tym temacie!!
Wiem to i tego nie chce zmieniać ale jak wprowadzałam wniosek rodziny i zaznaczyłam ze dzieci sa w pieczy zastępczej musiałam ręcznie datę wprowadzić bo nic sie nie wyswietliło automatycznie i wpisałam date ukończenia 18-stych urodzin, czyli np. dziecko kończy 18 lat 9-05 i ja wpisałam termin waznosci 09-05 a przy drugim wniosku zorientowałam sie ze system sam wylicza i jest to dzień wcześniej.
Tylko czy do w ogóle dobrze moze powinna byc tam data do kiedy dzieci beda w tej rodzinie umieszczone ??? Problem w tym ze na postanowieniu nie ma tej daty
robina

Napisano: 22 sie 2014, 10:24

Czy mi ktos pomoże bo stoję z wnioskiem a chce dziś zamówić karty ..
robina

Napisano: 22 sie 2014, 10:48

Na postanowieniu nie ma daty więc dajemy do ukończenia 18 lat.
Kdr001

Napisano: 22 sie 2014, 11:51

Kdr001 pisze:Na postanowieniu nie ma daty więc dajemy do ukończenia 18 lat.
dzięki wielkie :)
robina

Napisano: 22 sie 2014, 12:06

Na szkoleniu babeczka nam mówiła, iż jest taka zasad....przyznawać do 18 roku życia, a później to zależy czy ma orzeczenie czy zaświadczenie. Opcji jest wiele, ale zawsze się należy do 18 r.ż.
Mario123

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x