Gdzie poskarżyć sie na GOPS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 23 mar 2016, 10:46

Kierowniczka mojej opieki, mała wiocha niedaleko jeleniej góry wprowadza ludzi w błąd!!! każe im latac po zaświadczenia ze skarbówki, zusy i inne bzdety. te dokumenty przeciez moga sobie pobrac sami, trabią o tym już wszycsy!!!. Dlaczego wyszkolona pani tego nie wie!!! pani kierowniczka tłumaczy, że u nich dokumentów nie ma bo oni nie prowadzą zasiłków rodzinnych. Ale co mnie to obchodzi??? Przecież są programy do ściągania danych. I jeszcze nie pozwala składac wniosku elektronicznie!!! I tak informuje ludzi. Gdzie moge złozyc skarge? Do premiera czy wystarczy ministerstwa?
niezadowolona

Napisano: 23 mar 2016, 10:49

leć od razu do premiera.
Skoro twój ops nie prowadzi swiadczeń rodzinnych to chyba logiczne,ze dokumenty trzeba dostarczyć.
Iza1

Napisano: 23 mar 2016, 10:55

tak jestem niezadowolona. Wszędzie piszą i mówią, że dokumenty mozecie pozyskac sami, że macie programy za miliony, które to zapweniają. To po kiego czorta wysyłacie ludzi po urządach. Mieszkam na wsi, musze zmarnować cały dzień (pod warunkiem, ze dostane w ten sam dzień zaświadczenia). Musze jechac autousem potem czerwonym i jeszcze jednym (US jest daleko od ZUS). Ludzie opamietajcie się!!!!
niezadowolona

Napisano: 23 mar 2016, 10:57

My wszystko możemy nawet wniosek za ciebie wypełnimy a ty wezniesz tylko kasę.
Iza1

Napisano: 23 mar 2016, 11:00

nie musisz składac, sama to zrobie. Znam swoje prawa i obowiązki. Za to niektórzy widze, że niekoniecznie
niezadowolona

Napisano: 23 mar 2016, 11:02

Nie pisze o składaniu ale o wypełnianiu prawo to chyba znają u ciebie w osrodku i wiedza co im jest potrzebne
Iza1

Napisano: 23 mar 2016, 11:10

To że nie prowadzą świadczeń rodzinnych nie oznacza że mają prawo żądać dokumentów z US czy ZUS. Ja biorę pity żeby sprawdzić czy zgadza się z pozyskanymi kwotami z programu i tyle
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2016, 11:12

Iza nie masz racji. Bardzo często urzędnicy nie działają na podstawie przepisów tylko własnego widzi mi się. Widzę po pracy innych urzędów jak pracują i wymyślają na potęgę bzdurne zasady
6i9
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 mar 2016, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 23 mar 2016, 11:17

W jakiej sprawie Pani chce złożyć wniosek do OPS ... czy 500 + czy też inny wniosek ?????
KAtarzynamakatar

Napisano: 23 mar 2016, 11:19

Czegoś tu nie rozumiem...jeżeli Pani OPS nie prowadzi zasiłków rodzinnych...to prowadzi sprawy w zakresie 500 + ?????? Jaka to miejscowość...sprawdzę....zadzwonię.....
KAtarzynamakatar

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x