GKRPA Kukułcze jajo!!! - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 13 kwie 2011, 20:28

Jak i czym uzasadnić odmowę wniosków: na przegląd powiatowy amatorskich młodzieżowych zespołów muzycznych, a drugi wniosek na zajęcia teatralne budowanie więzi międzyludzkich i wzorów zachowań poprzez język teatralny - życie jest teatrem ( jakiś program międzynarodowy - młodzież z Hiszpanii, Anglii, Polski ) , przecież to powinno być ze środków na kulturę, komisja zaopiniowała pozytywnie a mnie podrzucili kukułcze jajo, nie chcę tego finansować, bo co to ma wspólnego z przeciwdziałaniem alkoholizmowi, później kontrola wykaże, że to był wydatek niecelowy, nieuzasadniony
~wściekła

Napisano: 13 kwie 2011, 20:58

Mam podobne problemy, myślę, wiele osób, które się tym zajmują, boryka się z tym.
Możesz odmowę uzasadnić tym, że nie masz w gminnym programie tych wniosków, mogli np. przyjść na etapie pisania programu ( u mnie w XII), i złożyć wniosek o sfinansowanie. Nie zrobili tego? No niestety...
~Anna

Napisano: 14 kwie 2011, 2:38

ale to sa działania w ramach przeciwdziałania alkoholizmowi, jak najbardziej! młodzież robi fajne rzeczy, a mogłaby w tym czasie pic alkohol...
~kot

Napisano: 14 kwie 2011, 9:22

przeciwdziałaniem będzie także wybudowanie przejścia podziemnego z wyjścia na wprost baru na drugą stronę ulicy, pod ziemią, żeby po wyjściu z baru nie wpadł pod samochód, uważam że nie powinnaś finansować, bo nauczyciele chcą tylko pieniądze wydoić a ty będziesz się tłumaczyć przy kontroli, komisji nie będą rozliczać tylko ciebie
~jadzia

Napisano: 14 kwie 2011, 9:30

właśnie nie wiem sama, bo gdyby to była młodzież z rodzin z problemem to bym się zgodziła, ale to będzie młodzież z tzw dobrych domów albo w nagrodę za osiągnięcia w szkole, a to już powinna szkoła sama sobie to finansować a nie ze środków z \"kapslowego\"
~wściekła

Napisano: 18 kwie 2011, 13:06

ja mam w programie zapis: \"Realizacja tzw. profilaktyki alternatyw angażującej dzieci i młodzież w alternatywne formy spędzania wolnego czasu\" i jak najbardziej dofinansowałabym
~dd

Napisano: 18 kwie 2011, 17:02

z tego co piszesz to wtedy można na wszystkie wycieczki, zielone szkoły też dać?
~wściekła

Napisano: 18 kwie 2011, 23:06

lista uczestników z rodzin zagrożonych potwierdzona przez pracowników socjalnych - dołączyć , że występuje problem z alkoholem a nie wszystkich, przecież to dotyczy środków na realizację programu p/ alkoholowego a nie oświatowego , jak oświata chce to niech zabiega o środki z innych źródeł a nie wymusza na środkach z komisji, pewnie że oni się nie będą tłumaczyć, to co im zależy wymuszać, ale wy będziecie się tłumaczyć w razie rio, nik-u i wtedy biada wam a nie im, oni by chcieli na wszystko, na wycieczki, zielone szkoły, spędzanie czasu wolnego - gry , zabawy, tańce, swawole, teatralne przedstawienia , ..... a g.ó.w.n.o to ma wspólnego z ustawą przedmiotową, niech to robią z własnych źródeł jak chcą się wykazać, ale wara od środków alkoholowych, bo do tego to lista uczestników z rodzin zagrożonych potwierdzona wywiadami, koniec, kropka, ament.
~szok

Napisano: 20 kwie 2011, 11:35

o, widzę, że ktoś reaguje tak jak ja czasami:) Ale szok ma rację - wniskodawcy nie czują strachu przed ryjowcami i nikowcami, a my tak!
~iwona

Napisano: 21 kwie 2011, 23:22

nie ulegajcie zarozumiałym k.u.r.w.i.sz.o.n.om. z gimnazjum, będącym w komisji, to wy później odpowiadacie za wszystko, a co jak komisja wam zarekomenduje wydać wszystkie pieniądze na lazurowe wybrzeże, to co wydacie, jak wydacie, to po was, zmykajcie też na lazurowe i nie wracajcie, bo po was, komisja może wam nadmuchać, wy decydujecie i to was mają słuchać a nie wy komisji, macie rekomendacje PARPA, program, ustawę ...., opracowania pokontrolne RIO, NIK ..., komisja może wam naskoczyć, a jak się nie podoba burmistrzowi/wójtowi to niech sobie to zabiera i zatrudni swojego pełnomocnika, a wy pozbędziecie się mola z głowy
~buldog

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x