gospodarstwo jednoosobowe - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 22 lis 2022, 12:41

Powiedzcie mi (bo już nie mam siły i już nic nie wiem) jak postępujecie w przypadku gospodarstwa jednoosobowego zamieszkującego w domu jednorodzinnym, gdy w tym samym domu mieszka jeszcze gospodarstwo wieloosobowe lub inne gospodarstwo jednoosobowe. Np. w domu jednorodzinnym mieszka dwoje starszych ludzi (pan i pani). Nie są ze sobą spokrewnieni. Każde z nich prowadzi odrębne gospodarstwo domowe. Pan złożył wniosek jako pierwszy, Pani jako druga. Pani wniosek został pozostawiony bez rozpatrzenia, Panu przyznaliśmy dodatek. Czy powinniśmy byli go przyznać? Może powinniśmy dać mu odmowę bo nie spełnia przesłanki samotnego zamieszkiwania, bo za ścianą mieszka Pani, z którą nie ma nic wspólnego?
Co za chora ustawa i interpretacje do niej!!!!!!
gopsbasia
Referent
Od: 06 kwie 2021, 8:15
Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG

Napisano: 22 lis 2022, 14:59

Panowie z Ministerstwa klimatu nadal utrzymuja jak poradnik, tzn ze nie moze zaden samotny człowiek dostac dodatku weglowego jesli tym samym domu zamieszkuje tez ktos inny. Jesli mieszka tam ktos z rodzina czy partnerem to zawsze ma pierwszenstwo ten z rodzina nawet jak złozy duzo pożniej. Nie widza w tym absurdu i niekonstytucyjnosci, ani dyskryminacji. Wiec ja juz nie mam pytan do nich.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x