grafik dyżurow

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Marianna

Re: grafik dyżurow

Post autor: ~Marianna »

Co do \"klientów\" i \"beneficjentów\" to zgadzam się z Etatystą.

Pozycja klienta sprawia, że pracownicy pomocy społecznej są usługodawcami a klienci stają się coraz bardziej roszczeniowi ... jak to klient ... wymaga ... i słusznie skoro sami go stawiamy w takiej pozycji
~kama

Post autor: ~kama »

u nas tez chodzi \"plotka\"ze mamy pracowac tydz popołudniowki(13-21)potem nocki (od 21-8) i kolejny tydz wolny.nie wiem czy ma to byc wszystko razy 5dni czy razy7?moze tak byc???
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Panzer »

U nas jest różnie, czasem mam cały tydzień nocek, potem ciągle na rano, a niekiedy na przemian :) taki system pracy. Zależy jak dyrektor ułoży grafik :) mnie to nie przeszkadza.
~kp

Post autor: ~kp »

ja wolę naprzemiennie ,łatwiej wtedy się zamienić jak potrzeba...a dlaczego mam moje dzieci przez caly tydzień nie widziec popołudniu ,bo mam same popołudniówki-chore
~kp

zmiast sobie ulatwiać ta pracę to nam ciągle coś zmieniają,zupełny brak stabilizacji w pracy dla wychowawców w placowkach o-w,kiedy ten koszmar w końcu się skończy....dobrze byłoby gdyby dyrektor wszedł sobie na 8h chociaz raz w tyg.na dyżur -zobaczyłby jak to miło,zapomniał wół jak cielęciem był-nie udziwniałby nam wtedy pracy swoimi pomysłami a zwłaszcza grafików,moze nie mam racji?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
~kp

zapomniałem dodać ,że do tego śmieszna wypłata
~kama

Post autor: ~kama »

u mnie dyr sporadycznie wchodzi na dyzury ostatnio byla nawet w niedz 12godz
Panzer
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Panzer »

a jak wygląda u was tzw zamiana koleżeńska? zgłaszacie ją wcześniej dyrektorowi?
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Wszystkie zamiany zgłaszamy. Albo jest się w pracy, albo nie.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Dopuszczam zamiany, jednak muszą one być ustalone i złożone na pisemnym wniosku. Ważne aby obie strony się szanowały i nie przeginały. Zamiana musi być uzasadniona i wtedy wszystko gra. Zawsze do 20 każdego miesiąca proszę o wskazanie dni wolnych i potrzebnych wychowawcom i uwzględniam je w grafiku. Dobra współpraca ułatwia życie. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ