grafik dyżurow
Re: grafik dyżurow
Co do \"klientów\" i \"beneficjentów\" to zgadzam się z Etatystą.
Pozycja klienta sprawia, że pracownicy pomocy społecznej są usługodawcami a klienci stają się coraz bardziej roszczeniowi ... jak to klient ... wymaga ... i słusznie skoro sami go stawiamy w takiej pozycji
Pozycja klienta sprawia, że pracownicy pomocy społecznej są usługodawcami a klienci stają się coraz bardziej roszczeniowi ... jak to klient ... wymaga ... i słusznie skoro sami go stawiamy w takiej pozycji
u nas tez chodzi \"plotka\"ze mamy pracowac tydz popołudniowki(13-21)potem nocki (od 21-8) i kolejny tydz wolny.nie wiem czy ma to byc wszystko razy 5dni czy razy7?moze tak byc???
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
U nas jest różnie, czasem mam cały tydzień nocek, potem ciągle na rano, a niekiedy na przemian
taki system pracy. Zależy jak dyrektor ułoży grafik
mnie to nie przeszkadza.

ja wolę naprzemiennie ,łatwiej wtedy się zamienić jak potrzeba...a dlaczego mam moje dzieci przez caly tydzień nie widziec popołudniu ,bo mam same popołudniówki-chore
zmiast sobie ulatwiać ta pracę to nam ciągle coś zmieniają,zupełny brak stabilizacji w pracy dla wychowawców w placowkach o-w,kiedy ten koszmar w końcu się skończy....dobrze byłoby gdyby dyrektor wszedł sobie na 8h chociaz raz w tyg.na dyżur -zobaczyłby jak to miło,zapomniał wół jak cielęciem był-nie udziwniałby nam wtedy pracy swoimi pomysłami a zwłaszcza grafików,moze nie mam racji?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie dyr sporadycznie wchodzi na dyzury ostatnio byla nawet w niedz 12godz
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jak wygląda u was tzw zamiana koleżeńska? zgłaszacie ją wcześniej dyrektorowi?
Dopuszczam zamiany, jednak muszą one być ustalone i złożone na pisemnym wniosku. Ważne aby obie strony się szanowały i nie przeginały. Zamiana musi być uzasadniona i wtedy wszystko gra. Zawsze do 20 każdego miesiąca proszę o wskazanie dni wolnych i potrzebnych wychowawcom i uwzględniam je w grafiku. Dobra współpraca ułatwia życie. Pozdrawiam.
Oprócz grafik dyżurow - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
dodatek wiejski plus mieszkaniowy KN
reorganizacja
Przypadek wychowanki oczekującej na MOW
weekend w pracy
środki unijne
meldunki
koszty utrzymania wychowanka na 2014
wychowanka w ciąży
Rodzinny Dom Dziecka - miejsca
dodatek za nocki
pomoc na kontynuowanie nauki
działania