grudzień/styczeń - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 28 gru 2016, 9:23

a który art. mówi o tym że jak po roku bazowym bylo zatrudnienie to należy sie od grudnia? a jeśli pracowałaby od 2014 i utraciła w grudniu to od stycznia?
Angelo

Napisano: 30 gru 2016, 8:50

podbijam temat, mam właśnie taką sytuację że utrata (świadectwo pracy) z grudnia a praca zaczęta w marcu 2016. byłam przekonana że mogę przyznać od styczna ale teraz z tym grudniem mi daliście do myślenia i nie wiem....
Beata88

Napisano: 30 gru 2016, 10:34

ja przyznaję w takich sytuacjach od następnego miesiąca, czyli styczeń
yyyyy

Napisano: 25 sty 2017, 20:50

Wnioskodawczyni złożyła we wrześniu wniosek z dochodem uzyskanym i przekroczyło jej kryterium i dostała decyzję odmowną. Wczoraj przyszła z nowym wnioskiem i świadectwem pracy, że 10 stycznia 2017r. utraciła pracę. Na świadectwie jest napisane, że pracowała od 10 grudnia 2015r. do 10 stycznia 2017r. Jak w takiej sytuacji przyznać jej świadczenie od stycznia czy od lutego?
Pola2

Napisano: 25 sty 2017, 23:24

Pola2 pisze:Wnioskodawczyni złożyła we wrześniu wniosek z dochodem uzyskanym i przekroczyło jej kryterium i dostała decyzję odmowną. Wczoraj przyszła z nowym wnioskiem i świadectwem pracy, że 10 stycznia 2017r. utraciła pracę. Na świadectwie jest napisane, że pracowała od 10 grudnia 2015r. do 10 stycznia 2017r. Jak w takiej sytuacji przyznać jej świadczenie od stycznia czy od lutego?
przyznać od lutego, ja tak robię, ale jak widać zdania są podzielone
amm

Napisano: 26 sty 2017, 8:37

a to nie będzie art. 7 ust. 1?
"W przypadku utraty dochodu przez członka rodziny lub dziecko pozostające pod opieką opiekuna prawnego w roku kalendarzowym poprzedzającym okres, na jaki ustalane jest prawo do świadczenia wychowawczego, lub po tym roku, ustalając ich dochód, nie uwzględnia się dochodu utraconego"
Pola2

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x