w związku z podjęciem zatrudnienia za granicą pani napisała wniosek o wstrzymanie z dniem 1. 08 wypłat świadczeń rodzinnych. poprzedniczka robiła decyzję "zastępującą - postanawiam wstrzymać wykonanie decyzji...". Ja myślę, żeby zrobić decyzję wstrzymującą, ale zastanawiam się czy może jednak nie zrobić zawieszającej świadczenia rodzinne... jak wy robicie??
zrób zakończenie i finał..... pomyśl sobie co z tym zrobisz później jak "zawiesisz" i uzyska tam z 2000-3000 zł i po tym okresie wróci i cóż.... wyrównasz jej z ten miesiące jak pracowała za granicą, bo już nie ma tego dochodu ?....
nie można zrobić zakończenia. wg informacji na stronie ministerstwa nie możemy przestać wypłacać. po prostu wstrzymujemy na wniosek strony i czekamy na odpowiedź od marszałka czy mamy dalej wypłacać czy uchylić. jeśli stwierdzi że mamy wypłacać to odwieszam i wyrównuję, bo marszałek wziął pod uwagę zagraniczny uzysk i stwierdził, że nie przekraczają. ale... dalej nie wiem czy wstrzymywać czy zawieszać. Zrobię wstrzymującą.
wstrzymac wyplaty na wniosek strony tez nie mozemy:) jedyna sytuacja kiedy mozemy wstrzymac wyplate swiadczen rodzinnych wiaze sie z art. 28...jesli nie ma takiej sytuacji to albo wyplacamy dalej swiadczenia albo strona rezygnuje z nich i wyraza zgode na uchylenie/zmiane decyzji
a mi piszę, że chcą wstrzymać w razie gdyby się okazało że przekraczają, żeby nie oddawać pieniędzy. no i teraz nie wiem na jakiej podstawię mam to wstrzymać lub zawiesić.