tylko ze ja nie informowalam tych osob co maja przyznane i wyplacane te swiadczenia przed 15 maja ze jest taki problem z krusem...pani z ministerstwa mowila ze tych osob to nie dotyczy a dotyczy tylko nowych wnioskow...czy tak jest???
niestety tak nie jest.
Ty nie masz obowiązku nikogo informować.
Ministerstwo już dojrzało babola i może zdążą go naprawić przed tym jak KRUS zacznie ścigać Twoich rolników
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
jakos duzo mama pytan..przepraszam..to teraz jak ktos przyjdzie to musi napisac mi to osw ze nie prowadzi dzial gosp i jak ma obowiazkowy krus to on nadal placi tak??czy wysylam go do krus i krus go wyrejestruje i my musimy za niego placic???kazdego kogo sie zapytam to mi inaczej mowi...
Wcześniej nie musieli składac takiego oświadzcenia po 15 maja 2014 już muszą . Wiec weryfikacji tych którzy mieli przyznane przed 15 maja 2014 roku nie robimy .
my nie weryfikujemy, ale niektore KRUS tak:D - i jak takiego wyrejestruja z ubezpieczenia wstecz to my nie mamy wyjscia i musimy go ubezpieczyc...a to,ze do tej pory nawet jak rolnik chodzil do krus i lamentowal,ze nie uprawia gospodarstwa tylko je posiada,ale tam po jego polu hula tylko wiatr i on nie bedzie placil skladek - to KRUS,jesli bylo ponad 1 ha przel., z ubezpieczen go za zadne skarby nie wylaczyl tylko zadal skladek dalej,a jesli nie byly placone to takiemu posiadaczowi rosly zaleglosci...teraz nagle uznali,ze skoro oswiadczyl u nas,ze go nie uprawia - to juz moga go wylaczyc...noz sie w kieszeni otwiera ale musimy sie tym kopac:)