na wstępie zaznaczam, ze jestem nowa w branży. podpowiedzcie mi jakie artykuły, punkty i ustępy wpisac w DECYZJI oraz UZASADNIENIU w sytuacji gdy uchylam prawo do dodatku z tytułu opieki w okresie korzystania z urlopu wychowawczego z powodu podjęcia przez matkę pracy. najlepiej gdyby ktoś z Was skopiował mi cały akapit "decyzji" i "uzasadnienie". z góry dziękuje.
Czy takie UZASADNIENIE moze byc?
W dniu 20.05.2014 r. Pani ........... złożyła oświadczenie, z którego wynika, że od dnia 1.06.2014 r. zamierza przystąpić do pracy.
Art. 10 pkt. 5 ust. 3 ustawy o świadczeniach rodzinnych stanowi, iż osobie, która podjęła lub kontynuuje zatrudnienie lub inna pracę zarobkową, która uniemożliwia sprawowanie osobistej opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego dodatek nie przysługuje. Ze zgromadzonych dokumentów wynika, że Pani ............ z dniem 1.06.2014 r. podjęła pracę zarobkową wobec czego strona nie spełnia warunków określonych w art. 10. W stanie faktycznym i prawnym decyzja jest uzasadniona, tak więc orzeczono jak na wstępie.