Hospicjum - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 21 sie 2014, 8:58

Czy hospicjum jest instytucją zapewniającą całodobowe utrzymanie według ustawy o ŚR ?
Karola27

Napisano: 22 sie 2014, 7:44

trzeba sprawdzić na jakich zasadach działa hospicjum, często jak ZOZ, czyli np. szpital, więc się należy. można to sprawdzić na stronach internetowych hospicjum.
stefan

Napisano: 22 sie 2014, 9:24

jeśli za pobyt w hospicjum ponosi koszty to nie jest to instytucja zapewniająca całodobowe utrzymanie. Dopytaj czy ponoszą koszty?
*Grażyna

Napisano: 22 sie 2014, 10:34

No właśnie dowiedziałam się, że nic nie płacą za pobyt w hospicjum. Czyli ZP nie należy się.
Karola27

Napisano: 22 sie 2014, 10:42

Przy zaś pielegnacyjnym nie czepiałabym się hospicjum przy SZO, ZDO, to co innego
oleńka2

Napisano: 22 sie 2014, 10:44

aby hospicjum uznać za placówkę zapewniającą całodobowa opiekę musi być z wykazu placówek z art. 3 pkt 7 ustawy o śr, np. zakład opiekuńczo-leczniczy, zakład pielęgnacyjno-opiekuńczy. A gdyby ktoś przez rok leżał w szpitalu i nie ponosił z tego tytułu odpłatności też byłaby odmowa ZP ??? :D
Stefan

Napisano: 22 sie 2014, 10:54

Pierwszy raz mam taką sytuację, a hospicjum nie jest zakładem pielęgnacyjno - opiekuńczym?
Karola27

Napisano: 22 sie 2014, 13:59

nie wiem jak u ciebie ale u mnie NIE. Działa na zasadzie tak jakby szpitala, czyli normalny ZOZ. Można do nich zadzwonić i wszystkiego się dowiesz. :D
Stefan

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x