i będziemy liczyć grosiki :( - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 29 lis 2013, 22:14

Czyli nic nie bedziemy liczyc tylko przyznajemy te kwoty z tego obwieszczenia
~gabi

Napisano: 29 lis 2013, 22:35

oja... pi.....to....lę....

czyli jeszcze mniej niż przewidywano...
ale się ludzi na to zleci... będą walić drzwiami o oknami...
hi...

gra nie warta świeczki, a wystarczyło dołożyć jako ryczałt do wydatków przy obliczeniu dodatku mieszkaniowego,

przecież koszt wydania decyzji i realizacji decyzji przekracza koszt tej jałmużny....

spodziewałam się takich kwot, ale jak już to zobaczyłam na własne oczy, zamarłam... o co k.... chodzi...
po co i na co? chyba tylko po to aby komuś zamydlić oczy
~gorzatka

Napisano: 01 gru 2013, 0:41

~gabi, jasne, ale grosiki liczyć będzie trzeba :)
~gaja

Napisano: 01 gru 2013, 0:45

a jak ma się 2 % z kwoty 11,36 do wysłania jednej decyzji za potwierdzeniem odbioru ? To jakaś kpina...masakra :(
~gaja

Napisano: 01 gru 2013, 0:49

czyli co te kwoty liczymy miesięcznie w zależności ile osób mamy w rodzinie tak?
~kasia

Napisano: 01 gru 2013, 16:10

Tak, te kwoty razy liczbę osób w poszczególnych grupach i w zależności, do kiedy przyznany dodatek, razy ilość miesięcy na I kwartał. Ale... jak policzyć osoby... pewnie kilka osób zgłosi się po taką jałmużnę... Masa osób, która składa wniosek na dodatek mieszkaniowy, ma fakturę za energię na żonę, albo męża, więc umowy na dostawę energii też nie ma na siebie i nici z dodatku E...
Jeśli zapotrzebuję na wszystkie, które łapią się do marca, to może zostać mi masę kasy na II kwartał. Grunt to utrudnić i zagmatwać, dając jałmużnę, zamiast zmienić ustawę o dodatkach mieszkaniowych :( Jestem strasznie w...kurzona :(
~gaja

Napisano: 01 gru 2013, 18:09

czy ilosc osob liczyc razy te kwote, ale zapotrzbowanie robimy od stycznia do marca, czyli tyle ile mamy do marca rodzin zrobic zapotrzebowanie?decyzję na de dajemy tylko do kwietnia tak?
~kasia

Napisano: 01 gru 2013, 19:23

no co tak narzekacie na dwa czteropaki volta starczy ;)
~małe ww

Napisano: 01 gru 2013, 23:08

Masz rację :) starczy :) To jak wydajemy decyzję? Na okres przyznanego dodatku mieszkaniowego, ewentualnie zmieniamy w maju w części wysokości dodatku ?
~gaja

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x