a jakie dasz uzasadnienie tej odmowy, że poradnik dla samorządowców, coś sugeruje? Chore to wszystko jest, ale u mnie stwierdzili, że oczywiście poradnik nie jest w żaden sposób wiążący, więc normalnie przyznajemy, jeśli oświadczają, że prowadzą oddzielne gospodarstwa.Wiesiek Mops pisze: ↑30 sie 2022, 12:21Ja bym tak nie kozaczył, rok temu miałem kontrolę dot. SW dla Ukraińców i musiałem się gęsto tłumaczyć za odmowy bo nie spełniali przesłanek ustawowych. Wg kontrolujących miałem się stosować do interpretacji Ministerstwa, która chwilami nijak się miała do zapisów ustawowych.Tom. pisze:taką samą jak zdanie Zenka z Amareną pod Biedrą, choć nie wiem czy Zenek by bardziej konkretny nie był...przecież nikt cie nie zmusza się do tego stosować...
A jak za rok przyjedzie jakaś kontrola i powiedzą, że niesłusznie przyznałem na dwa odrębne gospodarstwa domowe bo taka była ich interpretacja i każą oddać 3 koła, to co wtedy....
Ja ich p......na wszystkie podwójne wnioski spod tego samego adresu dam odmowę na drugi wniosek....![]()
![]()
![]()
Zawsze można usłyszeć od Pani kontrol, że jest się bezczelnym i za bardzo wyniosłym pisząc wyjaśnienia językiem prawniczym