IBM Sosnowiec - dręczenie - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 23 lip 2021, 8:51

Witam, odkąd objąłem posadę kierownika w OPS dręczy mnie IBM z Sosnowca i inne pokrewne twory, wymuszają na mnie szkolenia. Często rozmowy są nieprzyjemne, jestem straszony kontrolami itp. Czy ktoś miał/ ma problemy z tą firmą?? Ewentualnie, czy ktoś sobie z nią poradził??
MX
vezyr69
Praktykant
Od: 18 wrz 2009, 17:07
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2021, 9:53

oj tak niestety od kilku lat mam z nimi problem. Natrętni wymuszają szkolenia zastraszają. Byłam kilka lat temu naiwna zamówiłam szkolenie jedno okazało się ze rzekomo muszę jeszcze jedno i jeszcze jedno i końca nie było co rusz dzwoniła jakaś pani i wręcz zmuszała bo jak nie to muszę jechać na szkolenie wyjazdowe 1000 km od mojego miejsca zamieszkania i an kiedy mnie ma zapisać. Ciągnęło się się kilka lat odmawiałam zastraszali mnie zapłaciłam za te 3 szkolenia. a oni ciągle zastraszali. Napisałam ze dajemy sprawę do prokuratury proszę o wykreślenie mojej instytucji z ich listy jakiś 1 rok może więcej był spokój. W tym miesiącu pani znowu dzwoni rozłączam się bo nie wiem juz jak z nimi postępować. Najlepiej nie dać się wciągnąć nawet 1 raz bo potem to juz tylko przepychanki
Magdaw
Stażysta
Od: 15 gru 2014, 13:42
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2021, 11:03

Ja im odpisałem, że żądam usunięcia danych jednostki i powołałem się na ich regulamin
https://ibm.org.pl/szkolenia/regulamin- ... -szkoleniu pkt 4 konkretnie. Babka wmawiała mi, że poprzedni kierownik opłacając umowę na szkolenia zobowiązał się do uczestnictwa w kolejnych. Sami sobie przeczą, nie mają żadnej podstawy prawnej do jakichkolwiek roszczeń. Proponuje lekceważyć, nawet wyśmiewać. Z ciekawostek ostatnio dzwoni do mnie KRS, mówię coś ważnego chyba, rozmawiam z babką a ona mówi, że dzwoni z krajowego rejestru szkoleniowego buahahahahaha i współpracuje z firmą IBM i DMS, żenada
MX
vezyr69
Praktykant
Od: 18 wrz 2009, 17:07
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x