Plan zatwierdził kierownik, czy jego zastępca może podpisać decyzję pod jego nieobecność? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 lip 2021, 11:16

Witam, powiedzcie proszę jak to powinno wyglądać. Kierownik zatwierdziła plan pomocy w wywiadzie, do niej trafił cały wywiad ale bez decyzji. Następnego dnia robiona była decyzja pod jej nieobecność. Czy zastępca może ją podpisać?
KarolinaKarolina05
Praktykant
Od: 07 lip 2020, 21:40
Zajmuję się: Sw

Napisano: 27 lip 2021, 11:45

Jak ma upoważnienie do wyd. decyzji to może.
ttt
Podinspektor
Od: 10 paź 2017, 10:58
Zajmuję się: pomoc społeczna

Napisano: 27 lip 2021, 11:46

Oczywiście że tak, jeżeli tylko dana osoba ma upoważnienie do wydawania decyzji. Zatwierdzenie planu pomocy w wywiadzie jest tylko kolejną czynnością techniczną w postępowaniu, aprobującą wsparcie zaproponowane przez pracownika socjalnego. Decyzja natomiast jest aktem władczym organu, wydawanym w danej sprawie, w oparciu o całość zgromadzonej dokumentacji, a nie tylko na podstawie zatwierdzenia planu pomocy. Decyzja wydawana jest z upoważnienia i podpisuje ją osobą, która takowe posiada, a niekoniecznie musi to być ta zatwierdzająca plan.
Quidquid latine scriptum sit, sapienter videtur
Ten z Łopieki
Awatar użytkownika
VIP
Od: 01 lut 2018, 11:37
Zajmuję się: rzucam kamieniami w dinozaury

Napisano: 27 lip 2021, 12:11

No właśnie i o to mi chodziło. W naszym ośrodku pracownicy socjalni, którzy pracują tu od lat twierdzą, że nie i konie ckropka. Kiedy pytałam jaka podstawa prawna o tym mówi cisza ale twarde nie, nie może. Ja miałam zupełnie inne rozumowanie bo to było nielogiczne. A one zawsze się upierały, że skoro kiero zatwierdził kiero podpisuje i nieraz było cudowanie w razie nieobecności. Dziękuję
KarolinaKarolina05
Praktykant
Od: 07 lip 2020, 21:40
Zajmuję się: Sw

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x