Czyli jak w opinii eksperta jest termin kolejnej wizyty na za rok lub za pół roku (takie są w moich opiniach terminy) to po tym okresie muszę wysłać skierowanie na powtórną wizytę wraz z całą dokumentacją danej osoby? Wyjaśnijcie mi proszę tą kwestię z drugą wizyta u eksperta bo jestem NOWA w tym temacie, przejęłam AS po poprzedniczce trzy miesiące temu ...ehh
nowa nowa, wysyłasz po tym czasie skierowanie na wizytę zaznaczając, że jest to druga wizyta. Poza tym ja do tego wysyłam fakturę za zakupioną protezę oraz specyfikację. W treści skierowania opisuję krótko sytuację wnioskodawcy po otrzymaniu dofinansowania, odnoszę się do tego czy np. powrócił do pracy lub np. podjął zatrudnienie.
Poza tym każdego roku PFRON wysyła do PCPR informację, od kiedy podpisali umowę z ekspertem i do kiedy można wysyłać skierowania. Pilnuj, żebyś zmieściła się w terminie.
W razie jakichkolwiek wątpliwości w miarę możliwości postaram się pomóc
Ok,dzięki za inf
a jeszcze jedno pytanie
Czy jeśli w Arkuszu Oceny Eksperta PFRON (dotyczy Obszaru C Zadanie nr 3) w wierszu dot. wskazanie Eksperta PFRON nie ma wskazanego przybliżonego terminu drugiej wizyty (wiersz w tabeli jest pusty) ale w wierszu odnośnie wymaganej częstotliwości kontroli jest wpisane „raz na rok”
to
1. Czy należy przez to rozumieć, że druga wizyta nie jest wymagana i nie ma potrzeby na kierowanie do Eksperta PFRON beneficjenta na drugą wizytę?
2. Czy określenie częstotliwości kontroli „raz na rok” oznacza, że druga wizyta ma być właśnie po okresie roku?
Jednym słowem: czy wszyscy, którzy otrzymali protezy muszą być skierowani na drugą wizytę?
Tak, musisz każdego wnioskodawcę, który otrzymał dofinansowanie w poprzednim roku wysłać na drugą wizytę do eksperta. Jak dla mnie okreslenie "'raz na rok" oznacza, że w przeciagu roku od udzielonego dofinansowania musi odbyć sie ta wizyta