ile decyzji 1 czy 2?? proszę o poradę
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne
- Kontakt:
ile decyzji 1 czy 2?? proszę o poradę
witam w listopadzie przyznałam ZR na 1 dziecko z zastosowaniem zł za zł
teraz w styczniu urodziło sie kolejne dziecko dzielac dochod na 4 nie przekarczaja kryterium
co powinnam zrobic?
1.
-zmienic decyzje na te 1 dziecko z zł za zł na pełna kwote i wydac drugą decyzję odrębną na to drugie dziecko czy ??????.....
2.
- wydać decyzję w pkt 1 zapisać ze zmienia się decyzję nr ... z dnia ... i ustala się od dnia 1 stycznia 2019r do wypłaty pełną kwotę 95 zł mies.....
w pkt 2 . przyznaje się zr na drugie dziecko
w pkt 3 przyznaje sie dodatek z tyt ur dziecka
ktora opcja poprawna ? 1 decyzja czy 2 odrębne
?
teraz w styczniu urodziło sie kolejne dziecko dzielac dochod na 4 nie przekarczaja kryterium
co powinnam zrobic?
1.
-zmienic decyzje na te 1 dziecko z zł za zł na pełna kwote i wydac drugą decyzję odrębną na to drugie dziecko czy ??????.....
2.
- wydać decyzję w pkt 1 zapisać ze zmienia się decyzję nr ... z dnia ... i ustala się od dnia 1 stycznia 2019r do wypłaty pełną kwotę 95 zł mies.....
w pkt 2 . przyznaje się zr na drugie dziecko
w pkt 3 przyznaje sie dodatek z tyt ur dziecka
ktora opcja poprawna ? 1 decyzja czy 2 odrębne
?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ile decyzji 1 czy 2?? proszę o poradę
jak dla mnie jedna decyzja
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Wybieram bramkę nr 1. Nowy wniosek osobna nowa decyzją, a starą decyzję do starego wniosku zmieniam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tylko, że się robi mały problem jak trzeba wielodzietność jeszcze wcisnąć, a dajmy na to później się jeszcze u małego orzeczenie pojawi - to już całkiem się plącze, ale to jest moja opinia
- Szarak
- VIP
- Kontakt:
Gdyby babka miała wąsy... Ja nie widzę problemu nawet jakby doszło kolejne dziecko. Inną sprawą jest system ale już dawno się nauczyłem, że to tylko narzędzie. Ale nawet zakładając, że jest to problem. To ładnie bym poprosił o uchylenie starych decyzji i złożenie nowego wniosku na wszystkie dzieci.
-
- Stażysta
- Kontakt:
liczę że Pani do pazdziernika nie urodzi 3 dziecka dopiero tydzien temu urodziła 2
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no skoro się przyjmuje jakiś tok postępowania to chyba do wszystkich podobnych przypadków a nie do każdego się robi inaczej
nie chodziło mi, że ta babka urodzi kolejne dziecko
tylko ma już na dwoje przyznane i składa na trzecie - sytuacja chyba analogiczna
a argument z uchylaniem decyzji - kompletny brak podstawy i składanie nowego wniosku to zupełnie do mnie nie przemawia
wydać decyzję przyznającą - potem ją uchylać, żeby przyznać to samo to robienie samemu sobie roboty
po co sobie utrudniać życie?
no ale zrozumiem jeśli ktoś tak lubi
nie chodziło mi, że ta babka urodzi kolejne dziecko
tylko ma już na dwoje przyznane i składa na trzecie - sytuacja chyba analogiczna
a argument z uchylaniem decyzji - kompletny brak podstawy i składanie nowego wniosku to zupełnie do mnie nie przemawia
wydać decyzję przyznającą - potem ją uchylać, żeby przyznać to samo to robienie samemu sobie roboty
po co sobie utrudniać życie?
no ale zrozumiem jeśli ktoś tak lubi

-
- Stażysta
- Kontakt:
ja porostu staram sie ogranąc jak miałaby wyglądac tresc sentencji gdybym jednak miała ując wszytsko w 1 decyzji czy to bedzie poprawne
dodam ze pani po uzyskaniu rodzicielskiego za 2 mies znow przekroczy Zr i bede musiała uchylic jej prawo czyli lepiej byłoby wydac w 1 decyzji, ale jak to napisac juz sama nie wiem
dodam ze pani po uzyskaniu rodzicielskiego za 2 mies znow przekroczy Zr i bede musiała uchylic jej prawo czyli lepiej byłoby wydac w 1 decyzji, ale jak to napisac juz sama nie wiem
- Szarak
- VIP
- Kontakt:
F/X ja napisałem, że dla mnie to nie jest problem ale gdyby był to napisałem co można by było zrobić (przykładowo).
Oprócz ile decyzji 1 czy 2?? proszę o poradę - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
urlop wychowawczy a umowa zlecenie
DPS zasiłek pielęgnacyjny opiekun prawny
Zmarł wnioskodawca. Zasiłek pielęgnacyjny wypłacony. Nienale
ZDO żona na męża a teraz ŚP
Czy liczyć to do dochodu za 2017
SZO - trudny temat - orzeczenie i dochód
OdSetki od ZDO jak wyliczyc prawidłowo
Od kiedy rezygnacja z pracy na gospodarstwie?
wyjaśnicie mi jak to jest z tymi świadczeniami?
św pielęgnacyjne koordynacja
wątpliwości co do składu rodziny ?
koordynacja, jak liczyć dochód?
Jak mam to liczyć- pomocy dzierżawa
czy możemy przynac świadczenie rodzicielskie
Nie rozpatrzony wniosek a śmierć wnioskodawcy...
od 01.01.19 uw na drugie dziecko, od kiedy przyznać?