Kiedyś u nas podzielono i zawołano np na kwo9tę przekazaną od komornika, kontrola to zarzuciła. Wołamy tyle, ile jest wypłacone z fa.Wera11 pisze: ↑07 wrz 2020, 14:50komornik przekazał wierzycielce 250 zł w pażdzierniku tytułem zaległości i napisał,że kwota przekazana przed otrzymaniem decyzji przyznającej ale wierzycielka otrzymała decyzję już 03.10.2019 r. więc na pewno otrzymała te pieniądze już mając decyzję. Z Fa wypłacone było 600 zł to teraz nienależnie pobrane to 350 zł czy całe 600 zł?
co znaczy "do wysokości w tym okresie alimentów" ?Ewela77 pisze: ↑08 wrz 2020, 9:24nie ja robię do wysokości wypłaconych świadczeń np. wypłaciłam 300 zł a osoba otrzymała w danym miesiącu 400 to nienależnie robię 300, ale w przypadku kiedy otrzymuje mniej np. tylko 30 zł to ja te 30 złotych przypisuje do zwrotu.
Nie miałam co prawda kontroli w tym zakresie, ale w ustawie jest wskazane do wysokości otrzymanych w tym okresie alimentów.
Wysyłam decyzję o nienależnie pobranych świadczeniach z fa do komornika, ale potem już go nie interesuje o wpłatach