ile zdo za maj? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 12 cze 2014, 10:10

???
Koleś, ustawa Art.2 ust.2, rozgranicza okresy ZDO. Wniosek, albo do 14 maja, albo od 15 maja, albo i to i to.Na złożenie wniosku(ów) ma 4 miesiące od dnia wejścia w życie ustawy. Jeżeli decyduje się(z powodów sobie znanych) na złożenie tylko od 15 maja , jego sprawa. Jeżeli od 15 maja, do dnia złożenia wniosku, miał jakiś okres w którym nie spełniał warunków do otrzymania ZDO, powinien Ci przecież złożyć oświadczenie . I za ten okres nie przyznajesz ZDO. Jeżeli spełniał warunki przez cały okres od 15 maja przyznajesz od 15 maja. Prościej nie wytłumaczę, bo nie wiem dokładnie w czym tkwi problem. Najlepiej, aby wypowiedział się autor zadanego pytania, a nie pośrednik.
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 10:14

ano właśnie, bo jak by napisał w oświadczeniu, że zaprzestał prowadzenia od 10 czerwca to chyba byś kumała a tak jak nie napisał od kiedy zaprzestał to tera nie wisz czy od 1 czy od 10 czerwca czy może jak kombinujesz od 1 lipca 2013 albo od 15 maja 2014,
...

Napisano: 12 cze 2014, 10:22

Oczywiście , że oświadczenie o zaprzestaniu bez dat i może dotyczyć obu okresów, albo jednego, to po pierwsze. Po drugie, potrzebne są jeszcze inne oświadczenia o spełnianiu warunków do otrzymania ZDO. Rolnik musi złożyć oprócz tego pierwszego, złożyć również inne. Zapomniałeś ?
P.s. Dlaczego zadajesz pytania w imieniu "adam23" ???
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 10:40

no to jeszcze raz: tym razem ja składam wniosek o zdo 12 czerwca 2014, na wniosku przekreśliłem okres od 1 lipca 2013 do 14 maja 2014 a także okres od 15 maja 2014, jestem rolnikiem, składam oświadczenie o zaprzestaniu bez daty zaprzestania, składam oświadczenie o spełnianiu warunków do śp na dzień 31 grudnia 2012, decyzja na śp wygasła z mocy prawa, nie chcę wyrównania, nie chcę od 15 maja, chcę od czerwca, przyznajesz mi od:?????
...

Napisano: 12 cze 2014, 11:21

no co taka cisza buahahahahaha
...

Napisano: 12 cze 2014, 11:54

Koleś, w odrużnieniu od Ciebie, obowiązki służb.
Art.2ust.2
Decyzja od 15 maja, podparta oświadczeniem delikwenta, że chce pieniądze od ....... czerwca. I od tego dnia wypłata ZDO.Będzie taniej dla budżetu państwa .
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 11:58

no to od 15 maja czy od czerwca i od którego czerwca, zgodnie z prawem a nie po kosztach budżetu
...

Napisano: 12 cze 2014, 15:15

[quote="..."]no to od 15 maja czy od czerwca i od którego czerwca, zgodnie z prawem a nie po kosztach budżetu[/quote
Przecież "mietka" udzieliła Ci wyczerpującej odpowiedzi.
Widać, że z Tobą jest coś nie tak. Moja propozycja to udać się natychmiast do poradni specjalistycznej i zbadać czy wszystko z głową jest w porządku. Jak najszybciej, bo schorzenie może się pogłębiać.
mam56

Napisano: 12 cze 2014, 15:18

"mam56", nie dajemy pożywienia trollowi.
mietka

Napisano: 12 cze 2014, 16:38

nie wiedzą, jakiej wyczerpującej, żadnej, od którego czerwca????
...

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x