im dłużej tym gorzej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 11 gru 2013, 17:51

widzę, że im dłużej pracuję w świadzczeniach rodzinnych tym jestem głupsza.
proszę powiedzcie mi co robicie w takich sytuacjach
- odprawa w roku bazowym czy utracacie tak jak pozostały dochód
- bony też utracacie?
- stypendia unijne czyli te w ktorych brutto = netto wg ministerstwa nie są dochodem bo nie mają składników z ustawy czyli podatku, składek społecznych składek zdrowotnych, kosztów uzyskania
- renty tez nie mają kosztów uzyskania, składek społecznych tylko jak cos to zdrowotne, co one tez nie są dochodem? czy one są bo ustawa mowi o rentach mimo ze nie zawierają składników dochodu z ustawy? ale wtedy stypendia dla bezrobotnych tez sa wymienione w ustawie.
~gosia

Napisano: 12 gru 2013, 9:06

zadne odprawy, bony, akcje nie sa dochodem utraconym
~hala

Napisano: 12 gru 2013, 11:36

akcje, nie mam watpliwosci, ale odprawa czy bony jest na picie wykazana tak samo jak dochód. mamy decyzje z SKO, że bony są związane z zatrudnieniem i prawidłowo wliczamy je jako dochod jezeli stosunek pracy trwa nadal.
nigdy nie utracalismy ale nagle po takiej decyzji sko, skoro sko pisze ze poniewaz stosunek pracy nadal trwa to prawidłowo wliczylismy bony to czy jakby stosunek pracy ustał to moglibysmy ich nie wliczac?
jak robicie?
~gosia

Napisano: 12 gru 2013, 11:39

jeżeli ktoś stracił pracę i otrzymał z niej odprawę, bony to jest to dochód z pracy utraconej i należy go utracić.

Jeżeli osoba nadal pracuje to bony należy normalnie liczyć i nie ma możliwości utraty
~Elmer

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem