jesli teraz wychodzi że ktoś miał umowę o pracę, umowę zlecenia w 2012 r, a tego nie zgłaszał jako uzysku w 2012 r w okresie 2011/2012 lub 2012/2013 to żądacie zaświadczeń o wynagrodzeniu netto?
a robicie wszczęcie czy wznowienie??? mam Panią która nigdy nie zgłaszała żadnego dochodu męża i w sumie zaległości w braku dokumentów są do 2011 r..... Pani już nie raz była u wójta z pretensją że czegoś chcę...jak teraz zrobić by było dobrze????
Kasia ajak to mozliwe ze teraz odkryłas ze nie donosiła przeciez to widac po kazdym okresie zasiłkowym cz kts miał czy nie miał w którym roku naył dochód
w tamtym okresie zasiłkowym miałam zastępstwo, bo byłam na macierzyńskim, a teraz jak przyniosła dokumenty na nowy okres zasiłkowy, to wyszło że mąż pracował w dwóch zakładach i nawet miał jakieś zwolnienie bo przyniosła pity 11 do utraty. W sumie z tego wychodzi że miał dwie umowy o pracę w róznych zakładach, umowę zlecenia lub o dzieło i zasiłek chorobowy..... nie wiem jak to rozgryźć i odnieść do starego okresu zasiłkowego. Robić wznowienie w zakończonych już decyzjach i wzywać do dostarczenia dokumentów i przeliczać poszczególne m-ce a w tym co wyjdzie przekroczenie, to od nastepnego dać do zwrotu np????? czy tego w ogóle nie ruszać....
jak odbierają decyzję, mówię żeby przeczytali pouczenie, gdzie dokładnie piszę co to uzysk/utrata i co zgłaszać, bo i tak wychodzi w nastepnych okresach zasiłkowych, ale przecież nie czytają, a później są skargi na nas że czegoś chcemy....