witam, pisze tutaj bo chcialam zapytac bo w moim osrodku powiedzieli że nie moge brac swiadczenia opiekunczego specjalnego co weszlo od 1 stycznia. bo jedno takie swiadczenie juz jest i pobiera go moja tesciowa na swoją mame, a teraz chcial pobierac moj mąz na swojego ojca, mieszkamy w jednym domu. i w osrodku odmuwili mi przyjecia wniosku, czy to prawa. nie mamy z czego życ nie mamy na nic
ja wiem że może, ale nie chca przyjac wniosku bo to bylo by 2 zasilek opiekunczy w jednym domu. bo jeden zasilek juz jest. ale inna osoba na inna osobe
ja wiem. ale zasilki okresowe sa w kwocie 160 zl tak jak dla nas. a taki staly zasilek 520 zlotych bylby pomocny. wiadomo by bylo ze na te oplaty zawsze stale bedzie. ale naprawde nie mozna pobierac 2 swiadcze. moja tesciowa to i tak dla siebie to pobiera
prosze pobrac sobie wniosek z e strony lub w goglach napisac specijalny zasiłek opiekuńczy i wysłac pocztą pózniej uzupełnić dokumenty które oni będa chcieli jak wydadza decyzje odmowna zrobic odwołanie. A jak nie to pójśc to Wójta czy Birmistrza czy osoba zainteresowana nie moze złozyc wniosku.Zgodnie z prawem można składać wszelakie wnioski a organy sa zobowiazane wydac decyzje. Prosze sie nie poddawadc nalezy wam sie ten zasiłek i nie słuchac urzedników .
ja niechce sie klocic z paniami z opsu. bo pozniej bede siwe wstydziala isc po cokolwiek. powiedzcie mi czy maja racje, ze w jednym domu nie mozna pobierac 2 zasilkoe na 2 rozne osoby
A może byś się wzięła do roboty zamiast biadolić, że nie masz z czego żyć? Najłatwiej szukać darmowej kasy podczas gdy inni harują ciężko za najniższą krajową. Z tego co piszesz wynika, że jesteś osobą młodą i zdrową.
chcodze do pracy, jak jest u nas na wsi. np do pakowania marchwi albo ziemniakow, ale teraz nie ma pracy. dopiero moze do sadzenia ale to blizej wiosny
Nie nie mają racji prosze sie kłócic z tymi urzedniczkami nie znaja prawa .Ich powodem jest Pani nie dać bo im sie robic nie chce ale nie dziwie się nim , gdyz perspektywa pracy do 67 lat zabija , ponadto moze sa to osoby juz wiekowe i tez by mi sie niechciało .Prosze zrozumieć te Panie iść do urzedu i spokojnie porozmawiac z tymi urzednikami przedstawić swoją sytuacje mam nadzieje że beda miały troche serca dla Pani.