Gdzie napisano komu ma wpłacić?7. Organ właściwy wierzyciela przekazuje dłużnikowi alimentacyjnemu oraz organowi właściwemu dłużnika:
1) informację o przyznaniu osobie uprawnionej świadczeń z funduszu alimentacyjnego oraz o obowiązku zwrotu wraz z odsetkami należności z tytułu świadczeń z funduszu alimentacyjnego wypłacanych osobie uprawnionej;
Ja też nie wskazuje nr konta ale jak jakiś organ wskazuje to błędem to nie jest.kb pisze:no jak sie go wpisze to bedzie ? tylko po co?
Nie ma znaczenia czy biedny dłużnik to wie czy nie, informacja jaką kierujemy do dłużnika może zawierać nr konta OWW.kb pisze: biedny dluznik nie wie ze ma prowadzona egzekucje komornicza i ze do komornika nalezy wplacac alimenty (skoro nie chcial wplacac bezposrednio do rak wierzycielki:D) ?
Ja też wole by płacili za pośrednictwem komornika sądowego. Jeśli dłużnik wpłaca duże kwoty to bardziej opłaca się by dokonywał je na konto OWW, koszty korespondencji z komornikiem będą mniejsze niż koszty komornicze o jakie te wpłaty byłyby pomniejszone.kb pisze:ja wole zeby do mnie nie wplacal, bo to naklada na mnie nastepny obowiazek i koszty - musze zawiadomic o wplacie komornika...