Informacja do OWW - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 28 mar 2014, 15:12

Moze ktoś poda wzór odp na podjęcie działań wobec dłużnika do OWW że dłużnik sie nie stawił, wszczęto postep., jednak płaci 50 % przez 6 m-cy więc umorzono postępowanie. Bardzo proszę.
~Pati

Napisano: 28 mar 2014, 15:22

Ja Cię bardzo przepraszam ale normalnie takie tematy mnie osłabiają, no jak można prosić o wzór do takiego pisma, weź rusz głową i sama napisz
~arghhhhh

Napisano: 28 mar 2014, 15:37

Dziękuję bardzo za uprzejmość, oby takich osób było jak najmniej. Żebyś jeszcze kiedyś potrzebował(a) pomocy!
~Pati

Napisano: 28 mar 2014, 15:44

Nie chodzi o to, że jestem nieuprzejmy ale napisałaś tutaj w zasadzie istotę tego pisma, wystarczy dodać adresata, podstawę prawną i masz gotowe pismo.
A ja jestem za tym, żeby MYŚLEĆ a nie iść na łatwiznę! Co będzie jak wyłączą internet? Usiądziesz i zaczniesz płakać?
~arghhhhh

Napisano: 28 mar 2014, 15:49

Poco wysyłasz takie pismo wyślij decyzjie o umorzeniu postępowania do OWW i komornika i problem z głowy.
~Hania

Napisano: 28 mar 2014, 15:56

do Hania - dzięki, jestem nowa uczę się ;-)
~Pati

Napisano: 28 mar 2014, 15:58

Hania no dobra, ale w uzasadnieniu umorzenia musi podać podstawę tego umorzenia (dłużnik wywiązuje się z wpłat)
~arghhhhh

Napisano: 28 mar 2014, 16:01

no tak oczywiście w uzasadnieniu przecież zawsze (jak sama nazwa wskazuje) uzasadniamy dlaczego umorzyliśmy postępowanie a wiec opisujemy szczegółowo wpłaty.
~Hania

Napisano: 28 mar 2014, 16:02

powiem szczeze ze tez jestem nowym pracownikiem i tez jeszcze sie uczę ale uczę sie też czsem na swoich błędach;-)
~Hania

Napisano: 28 mar 2014, 16:30

Pan

DECYZJA GOPS 8185/ /2012

Na podstawie art. 105 § 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego (Dz. U. z 2000r. Nr 98 poz. 1071 z póź. zm.)
POSTANAWIAM
umorzyć postępowanie w sprawie uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych, gdyż stało się bezprzedmiotowe.

UZASADNIENIE
Z zaświadczenia Komornika Sądowego w …. z dnia …… wynika, ze przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się Pan w każdym miesiącu ze zobowiazań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów.
W związku z tym postępowanie stało się bezprzedmiotowe.

POUCZENIE
Od niniejszej decyzji służy prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w …………………, ………………….. za pośrednictwem tutejszej Instytucji w terminie 14 dni od daty doręczenia.

Otrzymują:

1. Adresat
~ds

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x