mam juz dość - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 28 mar 2014, 14:33

ustawa ustawą a SKO ma własne interpretacje ustawy. Dziecko jest umieszczone w Domu dziecka. Na czas wakacji, ferii itp. jest urlopowane do domu. Art. 10 jasno mówi że skoro jest umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie FA sie nie nalezy. Jednak SKO twierdzi inaczej. Kobieta składa już trzeci raz wniosek o to dziecko a ja trzeci raz przesyłam do SKO do rozpatrzenia. Za każdym razem jest przyznać, aże FA jest niepodzielne do za wakacje wzięła za dwa miesiące i teraz za ferie pewnie tez weźmie za dwa miesiące. Czy to jest mądre?? Każdy hu.... na swój strój. Mam dość!!!!!!
~jolka

Napisano: 28 mar 2014, 14:35

Rób jak każe SKO.
~zikii

Napisano: 28 mar 2014, 14:43

tak robie, ale ile się nasłucham od kobiety że nic nie robie tylko pier.... w stołek i takie tam, że jesli raz napisali że jej sie nalezy to juz zawsze powinna dostawać, a nie za każdym razem ma odmowę. Mało tego teraz chce pisac wniosek jak dziecko będzie przebywało u niej na weekend, bo przeciez tez ponosi koszty utrzymania. I co? Dostanie za cały miesiąc choc będzie tylko dwa dni. Chore to wszystko
~jolka

Napisano: 28 mar 2014, 15:36

SKO prawidłowo dobrze gada.
~west

Napisano: 28 mar 2014, 15:49

jak dobrze gada. uważasz że po pierwszej decyzji przyznającej z SKO powinnam jej przyznawać FA na następne wniosku? Na jakije podstawie?
~jolka

Napisano: 28 mar 2014, 16:03

Gdzieś w papierach mam wyjasnienia ,że na czas urlopowania dzieci zasiłek rodzinny się należy tylko trzeba wziąśc zaśw. z placówki ile dziecko nie przebywa w placówce i postanowienie sądu ,że może być w domu np. na okres wakacji. Ale do dotyczyło zasiłku rodzinnego .
~Dorcia

Napisano: 28 mar 2014, 16:06

ale w ustawie nie ma wyjątków
~jolka

Napisano: 28 mar 2014, 16:12

Jola ja tez tak myślalam ale wyjaśnienia dostałam takie . Tylko to dotyczy zas.rodzinnego
~Dorcia

Napisano: 28 mar 2014, 16:40

ale z domu dziecka??? Rozumiem z ośrodka szkolno - wychowawczego - tu rzeczywiście jest postanowienie sądu o urlopowaniu stąd dziecko pozostaje realnie na utrzymaniu matki, ale w domu dziecka? Możemy mówić o odwiedzinach raczej jak sądzę... SKO i te ich pomysły.........
~asik

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x