informacja do tytułu wykonawczego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 21 lut 2017, 15:16

Czy piszecie informacje do tytułu wykonawczego czy teraz po zmianach nie trzeba już?bardzo proszę o jakąs podpowiedz
monika111

Napisano: 22 lut 2017, 9:09

od września 2015 nie wystawiamy już tyt. wykonawczych
kontolanik

Napisano: 22 lut 2017, 9:18

zadzwoń do Urzędu Skarbowego ,ostatnio informację robilismy na podst. Rozporządzenia z 2014 r poz. 656, czy była zmiana?
GRAS

Napisano: 22 lut 2017, 9:26

GRAS

Napisano: 22 lut 2017, 9:36

tytułów nie ma w f.a.
mopsa

Napisano: 22 lut 2017, 9:46

mopsa prosze odpisz czy sa jakies zmiany w egzekwowaniu NP w funduszu, jakos to przeoczyłam, dawno nie miałam, a teraz sie trafiło, wydałam decyzje ZZ i co dalej?
GRAS

Napisano: 22 lut 2017, 10:09

a co nazywasz decyzją ZZ??????????????
mopsa

Napisano: 22 lut 2017, 10:21

żadanie zwrotu ( tak jest oznaczona decyzja w systemie)
GRAS

Napisano: 24 lut 2017, 10:58

"mopsa prosze odpisz czy są jakieś zmiany w egzekwowaniu NP w funduszu, jakos to przeoczyłam, dawno nie miałam, a teraz sie trafiło, wydałam decyzje ZZ i co dalej?"

tytułów już nie ma. Jest inne postępowanie... nie ma tyt. i dec. zwrotnych.

to wg mnie:
PO WYDANIU DECYZJI PRZYZNAJĄCEJ FUNDUSZ WIERZYCIELCE/WIERZYCIELOWI

1. Informacja do dłużnika, że wierzycielowi przyznano fundusz
2. Jeżeli nie nasz dłużnik to informacja o przyznaniu funduszu do OWD
3. Wezwanie I na wywiad : nasz dłużnik to my , dłużnik innej gminy do ośrodka właściwego
4. Wywiad – jeżeli się stawi przyjąć oświadczenie majątkowe i wypełnić kwestionariusz i wysłać pismo do komornika i OWW o podjętych działaniach
5. Jeżeli nie stawi się na wywiad II wezwanie
6. Jeżeli nie było decyzji to wszcząć postepowanie za uznanie dłużnika za uchylającego się od zobowiązania alimentacyjnego
7. Jeżeli decyzja uznająca dłużnika za uchylającego się jest w mocy nie wszczyna się postępowania tylko prowadzi je na bieżąco
8. Po wszczęciu postepowania pismo do komornika 6 m-cy długu i jednocześnie do UP
9. Po odpowiedziach wydać decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się (14 dni od odbioru uprawomocnienie się , jeżeli nie odbiera 14 dni od drugiego awizo)
10. Wniosek o ściganie do prokuratury
11. Wniosek do centralnej ewidencji kierowców czy posiada prawo jazdy , po uzyskaniu odpowiedzi wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy
12. Opisówka do komornika jeżeli wierzycielka jest nasza, jeżeli z innej gminy opisówka do OWW
mopsa

Napisano: 27 lut 2017, 15:17

"mopsa prosze odpisz czy są jakieś zmiany w egzekwowaniu NP w funduszu, jakos to przeoczyłam, dawno nie miałam, a teraz sie trafiło, wydałam decyzje ZZ i co dalej?"

tytułów już nie ma. Jest inne postępowanie... nie ma tyt. i dec. zwrotnych.

to wg mnie:
PO WYDANIU DECYZJI PRZYZNAJĄCEJ FUNDUSZ WIERZYCIELCE/WIERZYCIELOWI

1. Informacja do dłużnika, że wierzycielowi przyznano fundusz
2. Jeżeli nie nasz dłużnik to informacja o przyznaniu funduszu do OWD
3. Wezwanie I na wywiad : nasz dłużnik to my , dłużnik innej gminy do ośrodka właściwego
4. Wywiad – jeżeli się stawi przyjąć oświadczenie majątkowe i wypełnić kwestionariusz i wysłać pismo do komornika i OWW o podjętych działaniach
5. Jeżeli nie stawi się na wywiad II wezwanie
6. Jeżeli nie było decyzji to wszcząć postepowanie za uznanie dłużnika za uchylającego się od zobowiązania alimentacyjnego
7. Jeżeli decyzja uznająca dłużnika za uchylającego się jest w mocy nie wszczyna się postępowania tylko prowadzi je na bieżąco
8. Po wszczęciu postepowania pismo do komornika 6 m-cy długu i jednocześnie do UP
9. Po odpowiedziach wydać decyzję o uznaniu dłużnika za uchylającego się (14 dni od odbioru uprawomocnienie się , jeżeli nie odbiera 14 dni od drugiego awizo)
10. Wniosek o ściganie do prokuratury
11. Wniosek do centralnej ewidencji kierowców czy posiada prawo jazdy , po uzyskaniu odpowiedzi wniosek do starosty o zatrzymanie prawa jazdy
12. Opisówka do komornika jeżeli wierzycielka jest nasza, jeżeli z innej gminy opisówka do OWW
do GRAS

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x