informacja o odmowie przyznania dofinansowania - PFRON - zadania powiatów

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 30 lis 2016, 10:29

cpr1 pisze:negatywnie z powodu braku środków i faktur nie odsyłam, informuję że można złożyć w nowym roku wniosek na podstawie którego niewypłacone faktury przeniosę na 2017. Kto dożyje ten składa, i na początek roku mam już masę roboty ;). Sama papirologia.
Przy pozytywnym rozpatrzeniu wniosku bym wchodziła w zobowiązanie, że wypłacę.

I tak my robiliśmy do tej pory i to nam zakwestionowali, że nie może być negatywnie rozpatrzony z powodu braku środków...
olo
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 15:52
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2016, 10:48

My odsyłamy faktury, a opieramy się na, co prawda starym piśmie, ale ponoć aktualnym.
Załączniki
20161130_093747.jpg
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 30 lis 2016, 11:00

Rozpatrzony pozytywnie to uwzględniony do wypłaty, u mnie to są za duże pieniądze aby wejść w zobowiązanie.
cpr1

Napisano: 01 gru 2016, 9:39

Tomasz1981 pisze:- jeśli wniosek jest pozytywnie rozpatrzony ale brak kasy, to tak właśnie piszemy
[/b]
Ale na wszystkie tak odpisujecie? Czy na kilkanaście pierwszych, a tam gdzie wiecie, że już nie wystarczy środków piszecie negatywną?

Jeden PCPR nam powiedział, że piszą odroczenie do 15 grudnia na kilkadziesiąt wniosków, na które może wystarczyć kasy z oszczędności, resztę negatywnych z powodu braku środków, a jeśli oszczędności nie wystarczy to do tej reszty 15 grudnia wysyłają negatywy...

Pogubiłyśmy się totalnie w tym
olo
Stażysta
Od: 03 mar 2016, 15:52
Zajmuję się:

Napisano: 01 gru 2016, 14:56

na wszystkie wnioski w barierach i sprzęcie, w ortopedycznych trochę inaczej niż w zamieszczonym przeze mnie wzorze, piszemy że limit środków PFRON został wyczerpany i że wniosek jest zasadny ale brak środków itp.....

nie wiem czy dobrze robimy, jak widać u innych PCPR albo jak wynika z opinii Biura Pełnomocnika, wnioski należy rozpatrywać w ciągu 30 dni, pozytywnie lub negatywnie, nawet jak nie ma kasy i faktury zwracać - co jest dla mnie chore, ponieważ po takim piśmie, w ortopedycznych ludzie musieliby ponownie składać komplet dokumentów, które już są (kopie) w naszej dokumentacji; a po drugie ile to papieru by szło i miejsca w szafie :)

tak więc proszę się naszymi pismami nie sugerować, ewentualnie na własną odpowiedzialność :)
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 17 maja 2019, 8:44

Podpowiedzcie, czy po negatywnym rozpatrzeniu wniosku na bariery architektoniczne wymagacie w kolejnym roku, od tych samych osób, złożenia kompletu dokumentów (nowe zaświadczenie lekarskie) ?
I co z wizja lokalną i protokołem z tej wizji? drugi raz chodzicie w to samo miejsce czy przenosicie protokół do nowego wniosku?
PS. uwzględniacie na korzyść wnioskodawcy fakt ze składa wniosek po raz kolejny czy traktujecie go tak jak wszystkie inne?
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x