informacja o rozpoczeciu realizacji decyzji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 06 mar 2017, 13:17

Nowy /Iwszy raz wnioskodawca/ złozuł wniosek o św. z Fal Robe decyzje przyznającą,informacje do komornika ,do dłużnika , przyłączenie i informację o rozpoczeciu realizacji decyzji Też ?
BASIKA

Napisano: 06 mar 2017, 13:35

przepraszam za błędy
BASIKA

Napisano: 06 mar 2017, 13:43

dlaczego nie moge wyslać jeszcze komornikowi informacji o przyznaniu świadczeń z F al wierzycielce tylko razem z decyzją ? Jak nie ma kom informacji to przesyla pieniądze wierzycielce....
BASIKA

Napisano: 06 mar 2017, 13:57

PROSZE odezwijcie się
BASIKA

Napisano: 06 mar 2017, 14:44

dlaczego nikt mi nie pomoże ....? p r o s z ę
BASIKA

Napisano: 06 mar 2017, 15:28

BASIKA pisze:dlaczego nie moge wyslać jeszcze komornikowi informacji o przyznaniu świadczeń z F al wierzycielce tylko razem z decyzją ? Jak nie ma kom informacji to przesyla pieniądze wierzycielce....
bo musisz do komornika złozyć wniosek o wszczęcie/przyłaczenie dołaczając OSTATECZNA decyzje, możesz komornika poinformowac, że przyznano świadczenia z FA ale czy to komornikowi wystarczy do przekazania pieniedzy OWW jako pierwszemu, nie wiem
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2017, 15:30

ja jak wiedziałam ze komornik prawdopodobnie wypłaci wierzycielce alimenty to pisałam informacje ze została wydana decyzja i przesłana zostanie gdy stanie się ostateczna, albo zadzwoń do komornika i powiedz ze wydałaś decyzję, on wie ze wydawała zaświadczenie dla gminy, więc zazwyczaj też dzwonił czy ma dać wierzycielce alimenty czy wydaliśmy decyzje.
lux
Stażysta
Od: 07 maja 2014, 9:03
Zajmuję się:

Napisano: 07 mar 2017, 8:59

A po co informacja do komornika o rozpoczeciu realizacji dec skorojest decyzja ? Nie rozumiem I kiedy ją wysłać razem z decyzją i przyłączen9iem ? Gubie się Jestem za "nowa "do tych komplikacji
BASIKA

Napisano: 07 mar 2017, 10:11

ja wysyłam od razu decyzję bez czekania na uprawomocnienie, bo decyzje przyznające FA są natychmiast wykonalne, żeby za rok sie nie okazało że mam kilka nienależnie pobranych świadczeń
jj2016jj

Napisano: 07 mar 2017, 13:22

Ja również wysyłam zaraz po wydaniu decyzji. Jet zgodna z żądaniem strony, natychmiast wykonalna. Gorzej, kiedy się czeka na uprawomocnienie, a komornik wypłaci wierzycielce, wtedy jest galimatias. Komornikowi piszę, że w przypadku zmian powiadomię. Nie zdarzyło się jeszcze, aby taka informacja była konieczna.
Grygli
Stażysta
Od: 08 lut 2017, 11:58
Zajmuję się: ŚW/FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x