informacja o zdo dla osoby która pobiera szo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 30 maja 2014, 10:47

czy wysyłam informacje osobie jeśli z dniem 30.06.2013 wygasła decyzja na św. piel.? bp nie nalezy mu sie wyrównanie i na zdo nie przejdzie bo związek małżeński
(św. piel. przyznane decyzja SKO) i od 01.07.2013 roku pobiera szo (jest to mąż który pobiera na żonę też na podstawie dec wydanej przez sko był problem ze świ pracy ale kolegium przyznało więc ok płacę)
ops;;;

Napisano: 30 maja 2014, 11:08

ja wysłałam moim zdaniem zdo ma lepsze warunki niz szo, ale no niestety odmowa odołwanie sko znow przyzna :cry:
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 11:11

tez mam taki przypadek. Jak robicie? Osoba, która pobiera teraz SZO rezygnuje u Was z tego świadczenia od razu i składa o ZDo czy dalej pobiera SZO a swoją droga składa o ZDO, odmowa i odwołanie...???
aggga

Napisano: 30 maja 2014, 11:28

ja do Pani wysłałam informacje ale jej jeszcze u nas nie było i wymyśliłam żeby złożyła teraz 1 wniosek na zaległe a pod koniec sierpnia by przyszła i zrezygnowała z szo to do 15 września się wyrobi z 2gim wnioskiem na bieżące zdo
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 11:58

do kiedy wysyłamy te informacje 14 dni od dnia wejścia w życie ustawy?
ops;;;

Napisano: 30 maja 2014, 12:38

ops;;; pisze:do kiedy wysyłamy te informacje 14 dni od dnia wejścia w życie ustawy?
do wczoraj :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 12:40

Ewalu, ustosunkuj sie prosze do mojego pytania, bo od miesiąca mnie ono nurtuje i dalej nie wiem co dalej :(
aggga

Napisano: 30 maja 2014, 12:44

aggga pisze:tez mam taki przypadek. Jak robicie? Osoba, która pobiera teraz SZO rezygnuje u Was z tego świadczenia od razu i składa o ZDo czy dalej pobiera SZO a swoją droga składa o ZDO, odmowa i odwołanie...???
jak nie rezygnuje z szo to na bank odmowa .. ale informacje ja wysyłałam tym co mają szo po utracie śp
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 30 maja 2014, 12:47

Ewalu, chodzi mi o małżonków. My jako OPS odamwialiśmy małzonko i dalej będziemy, nasze SKO przyznawało po odwołaniu i teraz problem mam z osobą (małżonkiem) która pobiera SZO a chce ZDO
aggga

Napisano: 30 maja 2014, 12:48

sko uznało jej prawo a Ty chcesz jej znowu odebrać - moim zdaniem może przejść z szo na zdo ale zdania są różne więc sama musisz podjąć decyzję
Kati@

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x