Informacja wydana - zaznaczone przebywanie za granicą.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Informacja wydana - zaznaczone przebywanie za granicą.
Co można zrobić w takiej sytuacji? Wniosek elektroniczny - została wydana i wysłana informacja o przyznaniu świadczenia wychowawczego. Nie zauważyłam zaznaczenia o przebywaniu członka za granicą. Czy mogę na art. 145 pkt. 6 kpa wznowić postępowanie i uchylić prawo do do świadczenia wychowawczego i przesłać wniosek do PUW? Pomóżcie - wiem, że to moje niedopatrzenie.
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Informacja wydana - zaznaczone przebywanie za granicą.
Miałem nie jednokrotnie taki przypadek. Informowałem osobę mailem coś typu "Dzień dobry, z uwagi na fakt, iż rodzic dziecka przebywa za granicą tut. Ośrodek zgodnie z akt 16 ustawy z dnia 11 lutego 2016 r. o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci, ma obowiązek wystąpić z wnioskiem do wojewody o ustalenie, czy w sprawie mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego. W związku z powyższym informuje, iż informacja nr ......z dnia ......... jest wystawiona błędnie a tym samym nie aktualna.nowaFA pisze: 04 lut 2021, 9:29 Co można zrobić w takiej sytuacji? Wniosek elektroniczny - została wydana i wysłana informacja o przyznaniu świadczenia wychowawczego. Nie zauważyłam zaznaczenia o przebywaniu członka za granicą. Czy mogę na art. 145 pkt. 6 kpa wznowić postępowanie i uchylić prawo do do świadczenia wychowawczego i przesłać wniosek do PUW? Pomóżcie - wiem, że to moje niedopatrzenie.
Nie wiem czy dobrze robię, ale po mojemu jeżeli przyznanie jest informacją a nie prawną Decyzją od której możemy się odwołać to tym samym taką informację możemy łzawością zmienić lub poinformować że wystawiona błędnie, chyba że poszły już jakieś świadczenia
Oprócz Informacja wydana - zaznaczone przebywanie za granicą. - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Wnioski na nowy okres - koordynacja
Data wyplat
RODO do każdego wniosku ?
Wzór informacji przyznającej 500+
Czy rozpatrujecie już wnioski na nowy okres?
Koordynacja- 2 wnioski, 2 ojców
500+ ojciec złożył na córkę, postanowienie sądu
błędny okres zas. raz jeszcze
Wniosek na 3 dzieci, przyznanie tylko dla 2
procedura
Wniosek ŚW żony wójta
Czyste powietrze - dochód z zagranicy
wniosek na nowy okres zasiłkowy złożony przez Kierownika
przekazanie wg właściwości - zastępuję kolażankę
postanowienie o wydanie małoletniej ojcu, od kiedy uchylam
Świadczenie 500+, gdy drugi rodzic pracuje za granicą