informacja z ministerstwa - też dostaliście? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 26 mar 2015, 16:20

MINISTERSTWO PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ

DEPARTAMENT POLITYKI RODZINNEJ

ul. Nowogrodzka 1/3/5, 00-513 Warszawa, tel. +48 22 529 06 60, fax +48 22 529 06 61
https://www.mpips.gov.pl; E-Mail: info@mpips.gov.pl

Warszawa, dnia marca 2015 r.

Pani/Pan
Wójt / Burmistrz / Prezydent miasta
-wszyscy-

W związku z realizacją przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w ramach Priorytetu VII Społeczeństwo informacyjne – budowa elektronicznej administracji POIG projektu „System ulg i bonifikat skierowanych do rodzin wielodzietnych, certyfikowaną, bezpieczną Kartą Dużej Rodziny”, uprzejmie informuję o planowanym zakupieniu
i dostarczeniu do gmin sprzętu komputerowego (po jednym komputerze, urządzeniu wielofunkcyjnym i zasilaczu awaryjnym na gminę), służącego do obsługi zadań przewidzianych w ustawie z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny. Dostawy będą odbywały się w II połowie 2015 r., o czym zostaną Państwo poinformowani osobnym pismem zawierającym instrukcję jak dokonywać odbioru sprzętu.
Jednocześnie wyjaśniam, że w ramach Projektu, realizowanego do dnia 30 listopada 2015 r., zostanie wykonany i wdrożony system teleinformatyczny, z którego będą korzystały wszystkie instytucje zaangażowane w realizację przepisów ustawy. System m.in.: umożliwi elektroniczną obsługę spraw dotyczących przyznania Karty Dużej Rodziny lub wydania duplikatu Karty, posiadaczom Karty ułatwi dostęp do bieżących informacji o przysługujących im uprawnieniach, a partnerom umożliwi zgłoszenie drogą elektroniczną chęci udzielania ulg i bonifikat w ramach Karty Dużej Rodziny. Do każdej z ww. grup dodatkowo kierowane będą działania promocyjne.
Paweł2

Napisano: 27 mar 2015, 9:03

Nie, my nic nie dostaliśmy. A kiedy ta informacja do Ciebie wpłynęła? I jak, pocztą czy mailowo, do ośrodka czy do urzędu??
xxxxx

Napisano: 27 mar 2015, 9:10

CAS-em przyszła w obszarze KDR
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 27 mar 2015, 10:10

U mnie nic nie ma:(
xxxxx

Napisano: 27 mar 2015, 10:17

U mnie też przyszło to pismo. woj. łódzkie
frogi

Napisano: 27 mar 2015, 12:06

woj. śląskie też ma, w cas-ie odczyt
kdr2015

Napisano: 27 mar 2015, 12:24

woj. lubelskie mail z uw
kotek

Napisano: 27 mar 2015, 12:40

ciekawe czy to bedzie stacjonarny czy laptop...
olo

Napisano: 27 mar 2015, 15:04

tak dostaliśmy pisemko ciekawe kiedy dostaniemy sprzęt :lol:
Szanuje tych, którzy nigdy nie stają na palcach, by przypodobać się innym. Prawdziwe jezioro nie musi nikogo przekonywać, że jest jeziorem. Robią to bajora.
Katar
Awatar użytkownika
Referent
Od: 08 kwie 2014, 11:27
Zajmuję się:

Napisano: 30 mar 2015, 11:00

kdr2015 proszę powiedz jak wejść w CAS-ie do tego komunikatu (próbowałam ale go nie znalazłam w obszarze KDR).
Kasia~~

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem