tak, zapotrzebowania robi się albo co miesiąc albo raz na kwartał, albo niektóre ops robią raz na cały rok, a później oddają niewykorzystaną kasę.. - zależy jak sobie kierownik z księgowością ustalą. ale w niektórych ops, zwłaszcza tych małych, to pracownicy obsługujący kdr, robią te zapotrzebowania... bo może tamci nie potrafią...
sądzę, że uwzględnić trzeba go w następnym miesiącu, tak by suma sumarum wszystko się zgodziło.
a powiedz mi, dostajesz coś z tej kasy?? bo ja nic. mówią że idzie to na obsługę=utrzymanie funkcji=materiałówkę...
my nie robimy żadnego zapotrzebowania, kasa leci z góry dają tyle ile masz wyliczonych rodzin, a jak nie wykorzystasz to zwracasz na koniec roku, ale żadnego zapotrzebowania na to się nie robi
W łódzkim zapotrzebowanie było.
19 marca już musiałam wiedzieć ile wniosków będzie do końca marca i przewidzieć na kwiecień.
I chyba na tej podstawie wyliczali dotacje, bo dzień później przyszło pismo o dotacji.
Do Gosia14.
Ja też mam taką sytuację, że po wysłaniu sprawozdania doszły jeszcze wnioski. Dopiszę je do kolejnego zapotrzebowania, tak, żeby się wyrównało.
Pozdrawiam.