ja na dzień dzisiejszy mam tyle co po niżej ... trzeba do jeszcze podrasować , dodać coś ... ale na razie nie mam weny ... wszelkie uwagi mile widziane krytyczne jak najbardziej
ps.
moje informacje są zawsze bardzo krótkie bo petenci długich nie czytają .. czy inf. krótka czy długa to i tak dzwonią i tak
W dniu 14 maja 2014 weszła w życie ustaw z dnia 4 kwietnia 2014 r. o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów ( Dz. U. z 2014 r. poz. 567 ) . Na podst. art. 8 tejże ustawy Ośrodek Pomocy Społecznej w XXXXXX – Dział Świadczeń Rodzinnych informuje, że wnioski należy składać w terminie 4 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy tj. do dnia 14 września 2014 roku.
Wnioski mogą składać osoby, które w dniu 30 czerwca 2013 roku utraciły prawo do świadczenia pielęgnacyjnego i na dzień dzisiejszy spełniają warunki jaki obowiązywały na dzień 31 grudnia 2012 roku.
Wnioski do pobrania oraz szczegółowe informacje udzielane są w siedzibie Ośrodka Pomocy Społecznej w XXXX, pok. nr 0 oraz pod nr telefonu 811234567 lub 819876543 wew. 42
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes