zaprzestanieprowadzenia działaności rolniczej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 maja 2014, 10:19

Rolnicy składający wniosek o wyrównanie i bieżące ZDO mają złożyć oświadczenie pod odpowiedzialnością karną o zaprzestaniu prowadzenia gosp.rolnego.Na kim ciąży obowiązek uświadomienia co to znaczy zaprzestać prowadzenia ?/ zbycie,dzierżawa,przekazanie/.Przecież oni nam wszystko oświadczą a potem okazuje się,że dalej pracują w tych gosp.Czy mają donieść dokument z KRUSU o zaprzestaniu? i nie podleganiu obowiązkowi ubezpieczenia ? a co z dobrowolnie ubezpieczonymi w KRUS -przecież oni tam składali oświadczenia że pracują w gosp.rolnych a teraz u nas mają zaprzeczyć?
krmat

Napisano: 07 maja 2014, 10:40

ja też jestem ciekawa jak to rozwiążać.Prośże wypowiadajcie się
jajo

Napisano: 07 maja 2014, 10:48

Dlaczego uwazasz,ze wszyscy i tak pracuja.Ja mam chore dziecko ,20ha i nie pracuje,bo nie moge dziecka samego zostawic.Wiec nie oceniajcie wszystkich rowno,tylko to sprawdzajcie.Dlaczego ja mam znowu byc poszkodowana z powodu jakiegos rolnika ktory olewa ustawe i robi swoje.To tyle.
mama

Napisano: 07 maja 2014, 11:12

w przypadku rolnika musi być zaprzestanie czyli zbycie natomiast w przypadku małżonka lub domownika wystarczy nie pracować w tym gospodarstwie.
jojo

Napisano: 07 maja 2014, 11:15

Dobra jak oświadczy mi że nie pracuje ten domownik a rolnik właściciel że rezygnuje to co z KRUSEM i składkami
ali

Napisano: 07 maja 2014, 11:36

może nasz MPiPS coś napisze o zaprzestaniu działalności rolniczej , co to ozancza :D
gabi11

Napisano: 07 maja 2014, 13:18

ali pisze:Dobra jak oświadczy mi że nie pracuje ten domownik a rolnik właściciel że rezygnuje to co z KRUSEM i składkami
A co Ciebie , pracownika OPS to obchodzi ??? Sprawa ubezpieczonego w KRUS .
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x