Co robicie w przypadki, kiedy u zarządcy na wymiarze opłat wykazane są 3 osoby, wnioskodawczyni wykazuje 4 tłumacząc przedstawia dochody 4 osoby. DM na ile osób byście liczyli??
Wnioskodawczyni podaje 4 osoby - znaczy, że są 4. Liczy się zamieszkiwanie. Jeśli masz dochody całej czwórki - w czym problem? W sumie to strata wnioskodawczyni - mniejsze opłaty - niższy dodatek. Jeśli jednak masz wątpliwości, trzeba by zrobić wywiad środowiskowy, ja bym tu jednak nie robiła. No właśnie - masz jakieś wątpliwości?
W sumie nie wiem. Krwawa czytam Twoje posty i nie ukrywam ze masz duza wiedze na temat tych DM i rozsiewasz watpliwosci. Mimo ze u zarządcy sa 3 osoby, wnioskodawczyni wpisała mi 4 liczę na 4. Mogłabys sie jeszcze wypowiedziec na temat mojego postu czy "sami doliczacie"
Witam, w deklaracji winne być wszystkie osoby wspólnie zamieszkujące i gospodarujące, to że ktoś nie wywiązuje się z obowiązków meldunkowych (najemca, właściciel) nie badamy. Dla nas liczy się faktyczna liczba osób zamieszkujących a nie zameldowanych