Inna wysokość składki zdrowotnej w 2019 roku - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 lip 2021, 7:21

Przygotowując w lipcu br. dla strony wniosek o zasiłek rodzinny zweryfikowałam dochody i składkę zdrowotną w 2019 roku. Potem gdy strona faktycznie złożyła wniosek wprowadziłam go i ponownie zrobiłam weryfikację składki zdrowotnej w 2019 roku i wychodzi całkiem inna kwota - dużo wyższa.
Taka sytuacja miała miejsce u kilku osób.
Czy mieliście takie przypadki i z czego mogą wynikać dwie różne kwoty składki zdrowotnej za 2019 rok.
Aga7623
Praktykant
Od: 21 mar 2017, 13:07
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 08 lip 2021, 8:00

Aga7623 pisze:Przygotowując w lipcu br. dla strony wniosek o zasiłek rodzinny zweryfikowałam dochody i składkę zdrowotną w 2019 roku.
hmmm przygotowując ?
Aga7623 pisze:Potem gdy strona faktycznie złożyła wniosek wprowadziłam go i ponownie zrobiłam weryfikację składki zdrowotnej w 2019 roku i wychodzi całkiem inna kwota - dużo wyższa.
dziwna sytuacja
jak można wprowadzić wniosek i go zweryfikować jak go nie masz ? to raczej takie naciągane ? nie zgodne z przepisami ?
strona chcąc ,,sprawdzić czy się łapie" niech da Ci pity
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 08 lip 2021, 9:00

Przecież taki wniosek po weryfikacji jest usuwany więc jakie naciąganie. Każdy ma swój sposób. Chodzi o to, że program wykazuje różne składki zdrowotne za 2019 rok i nie wiadomo która kwota składki jest prawidłowa.
Aga7623
Praktykant
Od: 21 mar 2017, 13:07
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 08 lip 2021, 10:53

Aga7623 pisze:Przecież taki wniosek po weryfikacji jest usuwany więc jakie naciąganie. Każdy ma swój sposób. Chodzi o to, że program wykazuje różne składki zdrowotne za 2019 rok i nie wiadomo która kwota składki jest prawidłowa.
ale jak usuwany ? czyli wprowadzasz sprawdzasz sobie dochody po czym usuwasz wniosek z programu i wprowadzasz wniosek 2 raz jak strona Ci go złoży ? - bardzo dziwna praktyka dla mnie to naciąganie, z nudów to robisz czy z ciekawości - a jak nie złoży wniosku to po co Ci wiedzieć o dochodach strony
jak można sprawdzać komuś dochody nie mając do tego podstawy
weryfikujesz dane po otrzymaniu wniosku, nie mając wniosku zwyczajnie nie masz do tego prawa ... nawet jak usuniesz go z programu
składki Ci się nie zgadzają wystąp do zus albo wezwij o pit - hmm ale co powiesz a wie Pan/ Pani tak wcześniej nie mając wniosku zweryfikowałam tak sobie pani/pana dochody, a teraz zrobiłam to 2 raz bo złozył/a Pan/i wniosek no i składki mi się nie zgadzają
zmień sposób albo nie pisz o nim na forum ....
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem