Mam ktoś taki przypadek :
Pan pobiera ZDO ,składał na ŚP dstał u nas odmowe odwołą sie i przyszło do ponownego rozpatrzenia i dyrektorka przyznała ŚP ale teraz musze uchylić ZDO i nie wiem czy robić NP czy tylko zadająca zwrotu ZDO?
Mi w programie sygnity kazali doliczać do miesiąca w którym będę wypłacać i zaznczyć żeby w tym miesiascy co bede wypałac nie dzieliło skladek.Sylwestra pisze: ↑08 lip 2021, 9:11U nas zawsze to SKO uchylało decyzję i przyznawało ŚP. Robimy tak, że uchylamy ZDO, wprowadzamy decyzję SKO i na planie wypłat są kwoty pomniejszone o wypłacony wcześniej ZDO. Tylko jest problem ze składkami. Też wyświetlają się w kwocie brakującej ale niestety nie ujmują się na listach.
no to zrób jak każe Ci organ II instancji i tyle wypłać całość, zrób zdo do zwrotu, wprowadź w program i zrób potrącenie z bieżąco płaconychKasia2019 pisze:Bo w decyzji SKO napisało ze przy ZDO nie można różnicą tylko trzeba zadać zwrotu i całość świadczenia pielęgnacyjnego wypłacac.
A wlasnie radca kazal zrobic decyzje zadajac zwrotu.jasiak pisze: ↑08 lip 2021, 11:15no to zrób jak każe Ci organ II instancji i tyle wypłać całość, zrób zdo do zwrotu, wprowadź w program i zrób potrącenie z bieżąco płaconychKasia2019 pisze:Bo w decyzji SKO napisało ze przy ZDO nie można różnicą tylko trzeba zadać zwrotu i całość świadczenia pielęgnacyjnego wypłacac.
albo niech naliczy Ci program normalnie policzy, kwotę pomniejszoną, a Ty wydaj tylko decyzje tzw. decyzje z WORDa