Izyda z Info-R kto już pracuje?
Izyda z Info-R kto już pracuje?
Mam zapytanie do osób,które mają już zainstalowaną Izyde-świadczenia wychowawcze Info-R czy program jest prosty w obsłudze? Zastanawiamy się nad tym programem, bo jakby nie patrzeć już jest i można zacząć się przygotowywać do 1 kwietnia. Gmina obok ma i sobie chwali ale chciałbym trochę więcej opinii.
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Re: Izyda z Info-R kto już pracuje?
Pracować jeszcze na niej nie pracowałem. Mam zainstalowaną i tylko po klikałem sobie.
Program jest niemal identyczny jak Amazis, Nemezis czy Helios. Przy instalacji na stanowisku gdzie mam zainstalowane inne systemy dziedzinowe od nich program ściągnął wszystkie dane z Amazisa.
Co tu można więcej powiedzieć? Wszystko wyjdzie w praniu. Chyba, że masz jeszcze jakieś pytania to mów.
Program jest niemal identyczny jak Amazis, Nemezis czy Helios. Przy instalacji na stanowisku gdzie mam zainstalowane inne systemy dziedzinowe od nich program ściągnął wszystkie dane z Amazisa.
Co tu można więcej powiedzieć? Wszystko wyjdzie w praniu. Chyba, że masz jeszcze jakieś pytania to mów.
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Screen dla podglądu programu 

- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (198.67 KiB) Przejrzano 1362 razy
Bardzo prosty w obsłudze, nie pracowałam wcześniej na ich programach, koleżanki z ŚR mi pokazały w 15 min gdzie, co jest myślę, że nie będzie problemu
program Amazis i Nemezis Są łatwe w obsłudze (pracujemy na nich od lat) a Izyda jest niemal identyczna wiec tez będzie łatwa w obsłudze
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
No i jest niemal identyczna (jak na screenie poniżej).
Ale już pierwsze rzeczy zaczynają mnie denerwować...
Przy instalacji samo mi zaimportowało wnioskodawców i wszystkie dane z Amazisu to OK i fajnie.
Ale jak chcę wyczyścić listę wnioskodawców, żeby po prostu na nią zaczerpywać osoby które będą faktycznie składać wnioski na 500+ wyskakuje komunikat że wnioskodawca złożył wniosek i nie można go usunąć
Info r w starej świetnej formie
Ale już pierwsze rzeczy zaczynają mnie denerwować...
Przy instalacji samo mi zaimportowało wnioskodawców i wszystkie dane z Amazisu to OK i fajnie.
Ale jak chcę wyczyścić listę wnioskodawców, żeby po prostu na nią zaczerpywać osoby które będą faktycznie składać wnioski na 500+ wyskakuje komunikat że wnioskodawca złożył wniosek i nie można go usunąć

Info r w starej świetnej formie

- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (21.69 KiB) Przejrzano 1310 razy
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Myślę, że warto się wstrzymać z decyzją i zobaczyć również nasze demo, żeby mieć wybór świadomy, zwłaszcza że przy małej liczbie zakupionych licencji np. 1-2 mamy cenę 400 zł netto, bez dodatkowych innych opłat od każdej licencji, a przy 3-5 licencji - 600 zł netto również bez dodatkowych opłat. Mamy już demo, ale wstrzymujemy się bo wciąż Ministerstwo rozsyła Dostawcom kolejne wytyczne do działania oprogramowania - wczoraj wysłało kilka maili, dziś już też, więc nie chcemy Wam udostępniać czegoś co za chwilę będziemy zmuszeni zmienić. Ale najpóźniej jutro jak przetrawimy te zalecenia MRPiPS to wystawimy demo. Na razie załączam rysunek głównego okna.
Oraz link do oferty: https://www.public.sygnity.pl/zabezpiecz ... 62016-1054
pozdrawiam
Oraz link do oferty: https://www.public.sygnity.pl/zabezpiecz ... 62016-1054
pozdrawiam
Tomek
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
No właśnie tego się obawiam - jest tyle osób teraz na mojej liście wnioskodawców w Amazis, ale na pewno część z nich nie będzie składała wniosku o 500+. Nie wiem nawet, czy to zgodne z ustawą o ochronie danych osobowychheiland pisze:Przy instalacji samo mi zaimportowało wnioskodawców i wszystkie dane z Amazisu to OK i fajnie.Ale jak chcę wyczyścić listę wnioskodawców, żeby po prostu na nią zaczerpywać osoby które będą faktycznie składać wnioski na 500+ wyskakuje komunikat że wnioskodawca złożył wniosek i nie można go usunąć

Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
U nas nawet przy instalacji nowego modułu SW na wspólnej bazie danych z SR, z poziomu modułu SW, na liście osób nie będzie widać osób z SR, ale za to wprowadzając wniosek na SR (czyli na 500+) po wpisaniu PESEL jeśli osoba występowała w bazie danych SR, to jej dane się podpowiedzą i ta osoba wskoczy na listę osób w module SW.
Tomek
- heiland
- Administrator
- Kontakt:
Panie Tomku z chęcią skorzystam z wersji demonstracyjnej Waszego programu 
A czy łatwo zaimportuje dane z Amazisu?

A czy łatwo zaimportuje dane z Amazisu?
Oprócz Izyda z Info-R kto już pracuje? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
świadczenie piel. a 500+
gospodarstwo
GIODO
dot. uchwaly
upoważnienie czy zwiękoszony zakres
a pełnoletnie dziecko bez własnego dziecka
jak rozliczyc bez zatrudnienia
świadczenie rodzicielskie dla studentki
szkolenie
Dokumenty 500+
Wdrozenie
Które to będzie dziecko ???