upoważnienie czy zwiękoszony zakres

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
XMarlenaX

upoważnienie czy zwiękoszony zakres

Post autor: XMarlenaX »

Witam mam dylemat czy wystarczy tylko upoważnienie dla kierownika czy musi też być imienne upoważnienie burmistrza dla każdego kto prowadzi postępowanie w ramach 500+ ?
agaj

Re: upoważnienie czy zwiękoszony zakres

Post autor: agaj »

upoważnienie dla każdego
XMarlenaX

Post autor: XMarlenaX »

ktoś się jeszcze wypowie ?
~wp

Post autor: ~wp »

a dlaczego nie można tylko zmienić pracownikom zakresy czynności?
Agniecha2

Post autor: Agniecha2 »

Upoważnienie dla każdego, ja już zrobiłam takowe
pawel.w

Post autor: pawel.w »

Czyli jak od 1 kwietnia zwiększę pracownikom socjalnym w zakresie czynności dodatkowe czynności - przyjmowanie wniosków na 500+ to muszą mieć upoważnienie wójta, burmistrza, prezydenta ?
jula2

Post autor: jula2 »

Pracownicy socjalni nie mogą robić 500+
beataQ
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: beataQ »

Upoważnienie do prowadzenia postępowania swoją drogą a zapis w zakresie obowiązków swoją.
Mieliśmy w tym roku kontrolę z UW przy świadczeniach rodzinnych i pani kontrolująca wymagała upoważnień do prowadzenia postępowania dla pracowników merytorycznych, bo takie miała obecnie zalecenia z góry, a we wcześniejszych 5 kontrolach wystarczał jej zapis z zakresu czynności. Myślę, że jak teraz wymagają takich do śr czy fa to i przy 500+ będą wymagać.
Iza1

Post autor: Iza1 »

Wójt daje upoważnienie kierownikowi a kierownik swoim pracownikom upoważnienie do prowadzenia postępowań.
Agniecha2

Post autor: Agniecha2 »

Wójt daje i kierownikowi i pracownikom ośrodka, on jest organem i one decyduje, nie kierownik
ODPOWIEDZ