Jak?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
mloda001

Jak?

Post autor: mloda001 »

Mam pytanie: jeżeli ktoś po wydaniu decyzji przynosi Wam np. nową umowę, zaświadczenie o wynagrodzeniu to prowadzicie jakiś rejestr i nadajecie numer, czy po prostu przystawiacie pieczątkę z datą wpływu i wpinacie do akt?
mloda001

Re: Jak?

nikt nie podpowie?
Gość

Post autor: Gość »

Stawiam pieczątkę, wpinam do akt i przeliczam dochód czy nadal mieszczą się w kryterium. Niech ktoś jeszcze się wypowie czy wprowadzacie zmianę w systemie, nawet wtedy gdy nie ma to wpływu na dalsze pobieranie (mieści się w kryterium)
91fresH

Post autor: 91fresH »

ja nie prowadze żadnego rejestru
pieczątki przystawiam, ale Pani od rodzinnego nie stawia na żadnym dokumencie typu umowa czy świadectwo pieczątek że wpłynęło.
mloda001

u mnie właśnie koleżanka z ZR prowadzi rejestr (wpisuje tam gdzie spis wniosków) i każdy dokument "dostaje" numer
Gość

91fresH pisze:ja nie prowadze żadnego rejestru
pieczątki przystawiam, ale Pani od rodzinnego nie stawia na żadnym dokumencie typu umowa czy świadectwo pieczątek że wpłynęło.
a w systemie wprowadzasz każdą zmianę?
91fresH

Post autor: 91fresH »

wprowadzam zmiany w programie żeby mieć na bieżąco a nie szukać po teczkach
cac1

Post autor: cac1 »

Przystawiam pieczątki i wpinam do akt sprawy i w systemie także na bieżąco.
Gość

a jak wprowadzacie w systemie?
FFF

Post autor: FFF »

JA NIE WPROWADZAM DO SYSTEMU JEŻELI DOCHÓD NIE MA WPŁYWU NA PRAWO DO ŚWIADCZENIA. ROBIĘ NOTATKĘ Z NOWYM DOCHODEM NA OSOBĘ W RODZINIE.
ODPOWIEDZ