jak do diabła uzupełnić te wnioski na sam dodatek np dojazdu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 21 sie 2017, 11:01

w pierwszej chwili wydawało mi się to jasne. czyli nie wypełnia części gdzie jest "składam wniosek o zasiłek rodzinny na następujące dzieci:" bo przecież to ma decyzją z zeszłego roku tylko przechodzi do części "składam wniosek od dodatki....." i tam wpisuje imię nazwisko oraz zaznacza dodatek. Ale właśnie sobie uświadomiłem że w ten sposób nie mam informacji do jakiej szkoły chodzi dzieciak, nie mam też oświadczenia o roku szkolnym. Teraz już sam nie wiem jak to powinno być wypełnione. Jak to ogarniacie ?
linek
Stażysta
Od: 29 cze 2017, 14:53
Zajmuję się: ŚR/FA/40UA/IT/VAT GAZ/DO/czyste pow

Napisano: 21 sie 2017, 11:41

mała edycja oświadczenie o roku szkolnym to właściwie jest w części IV czyli jedyne czego brakuje w tym sposobie to szkoły do jakiej uczęszcza dziecko
linek
Stażysta

Napisano: 21 sie 2017, 11:51

mam te same dylematy
w cz. I wpisują szkołę i tam sobie pisze, która klasa. w cz. IV brakuje rozbicia na poszczególne lata - wpisują nazwisko dziecka a ja ręcznie uzupełniam rok szkolny. Obecny i ewentualnie przyszły. Tak wymyśliłam.

Problem jest jeszcze ze szkołą. Wpisują obecną. A co z tymi co w przyszłym roku pójdą do szkoły średniej? Kto jest w stanie wpisać adres szkoły? A jak my zrobimy zapytanie w przyszłym roku o szkołe? Mam nadzieję, że po PESELU a nie nazwie szkoły
Edyttta
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:00
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 21 sie 2017, 11:57

My mamy trochę zmodyfikowany wniosek, pewnie i tak w praniu wyjdzie co jeszcze trzeba będzie dopracować na przyszłość, ale na razie jakoś sobie radzimy z czytelnością :) W

załączniku podaję wzór naszej części dotyczącą dziecka:
SR-1.pdf
anavika
Referent
Od: 25 lip 2012, 16:23
Zajmuję się: SR/FA/SW/dodatki

Napisano: 21 sie 2017, 12:18

generalnie w tych wnioskach od ministerstwa czyli takich bez modyfikacji i innej inicjatywy własnej w postaci kreślenia i dopisków było by ok gdyby było " składam wniosek o zasiłek rodzinny lub dodatek na następujące dzieci:" wtedy nie maił bym wątpliwości miał bym dane szkoły.

co do wątpliwości Edyttta-y co do 3-ciej gimnazjum to co OPS /UG to teoria jedni nie każą tam wpisywać dojazdów/rozpoczęcia bo przecież np. dziecko może być niepromowane może nie wiedzieć do jakiej szkoły pójdzie tej w swoim mieście a może do tej z dojazdem a może z internatem przecież to dopiero za rok w to jeszcze się może 10 razy zmienić. Inne OPS-y / UG mówią wypełniać a za rok jak się coś zmieni nas informować. Ale bądźmy szczerzy kto poinformuje :)
linek
Stażysta

Napisano: 21 sie 2017, 13:18

nie wiem jak tu edytować więc nie chodziło mi o " dojazdów/rozpoczęcia " a o dojazdów/zamieszkania
linek
Stażysta

Napisano: 21 sie 2017, 13:24

A osoba ucząca się???? które miejsca wypełnia? Wpisuje siebie jako pierwsze dziecko?
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x