Kobieta pobiera zasiłek dla bezrobotnych. Teraz składa o rodzicielski. Kwotę do wypłaty policzę. Mam zaświadczenie z SEPI o kwotach zasiłku. Odejmę jak zalecają podatek. To co wyjdzie odejmmę od 1000. To wiem. Ale.... Z SEPI mam tylko miesiąc, w którym była wypłata. Teraz lipiec się ukazał. To jest ostatni miesiąc gdzie widzę kwotę zasiłku. I co?
1. Wydać decyzję do końca na kwotę taką jaka wyszła w lipcu? A potem robić dec. zmieniające gdy kwota z PUP będzie inna?
Zauważam, że my teraz robimy wypłatę za sierpień a SEPI mamy kwoty tylko do lipca. W sierpniu wypłacę już w ciemno. Tyle co w lipcu. Bo skąd wezmę kwotę zasiłku dla bezrobotnych jak nie ma? Pisałam o zaświadczenie do PUP. Otrzymałam te same kwoty co w SEPI i też tylko do lipca. Dzwoniłam czy jest możliwość uzyskania kwot do przodu. NIE MA. Tylko mogą wystawić miesiąc, w którym była wypłata. To jakieś poplątanie z pomieszaniem jest. Jak robicie? Wydać decyzję do końca na kwotę taką jaka wyszła w lipcu? A potem robić dec. zmieniające gdy kwota z PUP będzie inna?