Jak do tego podejść

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
ewaaaa

Jak do tego podejść

Post autor: ewaaaa »

Mam taki przypadek, pani chciała złożyć wniosek na świadczenie na pierwsze i jedyne dziecko. Ma sporo pola ale z samego pola jeszcze jej nie przekracza ale do tego podjęła pracę od kwietnia na umowę zlecenie do 30 czerwca tego roku i z tą umową już jej przekracza dochód. i jak do tego podejść, koleżanka z świadczeń rodzinnych twierdzi żeby przyszła do nas 1 lipca (już jej się umowa zlecenie skończy bo ma do 30 czerwca)i złożyła wniosek i będzie miała wyrównanie od 1 kwietnia bo to będzie dochód utracony. Ja teraz jak czytam wpisy na forum i podobne przypadki to nie do końca się z tym zgadzam. Wydaje mi się że powinna złożyć teraz wniosek i świadczenie dostanie na kwiecień i maj a w czerwcu jak przyniesie mi zaświadczenie o dochodach za maj(pierwszy pełny przepracowany miesiąc) i jak jej dochód przekroczy to za czerwiec już nie dostanie, niewiem czy ja dobrze myślę??
????

Re: Jak do tego podejść

Post autor: ???? »

a od kiedy ta umowa?? jeżeli utraci w czerwcu to należy się od lipa... a nie z wwyrównaniem... bez przesady...
ewaaaa

Re: Jak do tego podejść

Post autor: ewaaaa »

umowa od któregoś kwietnia czyli lepiej zrobić tak jak piszę??
Elmer albo Tom możecie się wypowiedzieć
ODPOWIEDZ