Jak dodać rodzine do Pieczy zastepczej -problem - Problemy techniczne z oprogramowaniem

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 mar 2012, 10:48

Witam zainstalowałem piecze zastępczą i mam problem bo chciałem założyć rodzinę biologiczna i jak daje za pomocą przycisku Dodaj z listy istniejącą osobę to przy zaznaczaniu przy niej Głowa rodziny pisze mi ze juz ta osoba jest głową rodziny ale żeby zobaczy gdzie musze się prze logować do pomocy spolecznej.
Moje pytanie brzmi czy muszę pousuwać rodziny z pomocy społecznej żeby dodawać w pieczy zastpczej?
~Jannek

Napisano: 21 mar 2012, 11:25

Nie.
Musisz objąć rodzinę którą masz już zarejestrowaną w pomocy sołecznej opieką w pieczy zastępczej. Robisz to tak:

1 - logujesz się do aplikacji \"piecza zastępcza\"
2 - wchodzisz na listę rodzin - masz pustą
3 - przełączasz menu \"Komórki organizacyjne\" na liście rodzin na \"pomoc społeczna\"
4 - znajdujesz właściwą rodzinę
5 - wybierasz z menu \"Komórki organizacyjne\" \"przypisz rodzinę do swojej komórki organizacyjnej\"
6 - przełaczasz menu \"Komórki organizacyjne\" z powrotem na \"piecza zastępcza\"
7 - rodzina pojawiła się na liście rodzin w pieczy, ma nową pustą teczkę, której możesz przez ikonkę Modyfikuj na oknie danych rodziny nadać inny numer i innego pracownka prowadzącego
8 - w nowej teczce wprowadzasz wniosek i decyzję, ewentualnie opis sytuacji rodziny, jeśli go posiadasz

Pamiętaj że po wykonaniu tej czynności masz jedną rodzinę w dwóch aplikacjach czyli w pomocy i w pieczy - w obu ma osobne teczki z osobnymi dokumentami w teczkach (wnioskami, decyzjami, innymi), ale rodzina cały czas jest jedna, więc takie rzeczy jak dodanie osoby, usunięcie osoby z rodziny, będą miały wpływ na obie aplikacje.

Polecam nasze forum na stronie www.public.sygnity.pl/forums/
pozdrawiam
~Tomek

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x